Suverénny Alcaraz môže napodobniť Federera. Na kurte sa cítim vynikajúco, hovorí

Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. mar 2024 o 13:43

Španielsky tenista si v osemfinále na Miami Open poradil s Talianom Lorenzom Musettim.

BRATISLAVA. Španielsky tenista Carlos Alcaraz má formu ako hrom.

Po postupe do štvrťfinále dvojhry na turnaji v Miami natiahol sériu víťazných zápasov na deväť a stále má šancu na tzv. Sunshine Double, čiže víťazný dvojitý zásah na prestížnych jarných turnajoch ATP Masters 1000 na amerických tvrdých povrchoch v Indian Wells a Miami.

To sa predtým naposledy podarilo švajčiarskej legende Rogerovi Federerovi v roku 2017.

Alcaraz si v osemfinále na Miami Open poradil s Talianom Lorenzom Musettim 6:3, 6:3, keď štyrikrát vzal súperovi podanie a pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mal 23:9. Až 22 z 26 nábehov k sieti premenil na víťazné loptičky.

VIDEO: Zostrih zápasu Alcaraz - Musetti

Dvadsaťročný Španiel bol vlani v Miami v semifinále, počas aktuálnej série deviatich víťazných zápasov musel odohrať len dvakrát tri sety.

"Snažil som sa súperovi vnútiť svoj štýl hry s agresívnymi základnými údermi, dropšotmi ako aj zakončeniami pri sieti.

Myslím si, že mi to vychádzalo a som spokojný s tým, ako som hral," skonštatoval Alcaraz na webe Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Pre Alcaraza bola trofej z Indian Wells spred deviatich dní prvou od vlaňajšieho Wimbledonu, keď na londýnskej tráve v strhujúcom finále zdolal Novaka Djokoviča.

"Momentálne sa cítim na kurte vynikajúco. Možno najlepšie od vlaňajšieho leta. Mám skvelý pohyb aj nastavenie v hlave, necítim žiadne obmedzenia a už vôbec nemyslím na nedávne zranenie členka," dodal Alcaraz, ktorého súperom vo štvrťfinále bude Bulhar Grigor Dimitrov. Ten vyradil v troch setoch Poliaka Huberta Hurkacza.

Do štvrťfinále prekvapujúco postúpil aj Maďar Fábián Marozsán, ktorý vyradil nasadenú desiatku Austrálčana Alexa De Minaura 6:4, 0:6, 6:1.

Proti hráčom Top 10 rebríčka ATP si 57. hráč mužského hodnotenia vylepšil bilanciu na 4:1.

Jeho súperom bude Nemec Alexander Zverev, ktorý zdolal Rusa Karena Chačanova 6:1, 6:4. Vo štvrťfinále nechýba ani Talian Jannik Sinner.

Víťaz Australian Open vyradil Austrálčana Christophera O'Connella 6:4, 6:3.

"Vo veternom počasí urobil súper pár chýb v dôležitých momentoch a to bol kľúč k môjmu víťazstvu," zhodnotil Sinner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Suverénny Alcaraz môže napodobniť Federera. Na kurte sa cítim vynikajúco, hovorí