Rapáč: Máme sotva na výplaty, možno pustíme divákov aj napriek zákazu

V Spišskej Novej Vsi si želajú návrat divákov na tribúny čo najskôr.
V Spišskej Novej Vsi si želajú návrat divákov na tribúny čo najskôr. (Autor: HK Spišská Nová Ves)
Patrik Fotta|5. jan 2022 o 17:52

Na vstupenkách prišli minimálne o 200-tisíc eur.

Sezóna v Tipos extralige sa pre nováčika zo Spišskej Novej Vsi nezačala dobre. Z úvodných 12 zápasov dokázali Spišiaci vyhrať len tri. Mužstvo sa pohybovalo na spodných priečkach tabuľky. Pre generálneho manažéra klubu RICHARDA RAPÁČA to bol jasný signál, aby začal konať.

„Hráči, ktorí boli lídrami pri postupe z I. ligy, svojou kvalitou nestačili na extraligovú úroveň. Museli sme to riešiť,“ povedal v rozhovore pre Sportnet šéf spišskonovoveského klubu.

Pred sezónou ste mali na nováčika smelé ambície. Čakali ste však, že budete v polovici základnej časti na siedmom mieste, len bod za vicemajstrom z Popradu?

V prvom rade som veľmi šťastný, že sme tam, kde sme. Je to zrkadlo práce, ktorú odvádzajú chlapci na ľade a zároveň aj my z manažmentu klubu. Ak by na tribúnach boli diváci, bolo by to omnoho krajšie.

Ešte pred tým, ako sme sa posilnili, dokázali sme vyhrávať domáce zápasy predovšetkým vďaka našim skvelým fanúšikom. Boli našim hnacím motorom. Pred sezónou sme sa chceli pohybovať od šiesteho do deviateho miesta. Bol by to pre Spišskú Novú Ves obrovský úspech, ak by sa nám podarilo ukončiť základnú časť do šiesteho miesta.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Čo by pomohlo zlepšiť kvalitu rozhodovania v extralige?
  • Prečo na neho po historickej výhre nad Slovanom hodinu kričala manželka?
  • Ako prežíva zápasy s Popradom, s ktorým sa ako hráč nerozišiel v najlepšom?
  • Prečo nedostali hráči vianočné prémie hoci by si ich zaslúžili?
  • Aký čin urobili fanúšikovia, z ktorého mal zimomriavky?
  • Ako prežíval odchod Damiana Tyczynského, ktorého vnímal ako svojho syna?
  • Čo budú robiť, ak vláda nepovolí návrat fanúšikov na štadióny?

Po návrate do najvyššej súťaže ste mali rozpačitý štart. V decembri ste však už patrili k tímom s najlepšou formou. Vyhrali ste sedem zápasov z deviatich. Ako ste to vnímali?

Po tom, ako sme pristúpili k posilneniu kádra, si to postupne všetko sadlo. Myslím si, že december iba odzrkadlil, na čo reálne máme. Samozrejme, uvedomujeme si, že nie je možné každý mesiac vyhrať sedem z deviatich zápasov. Rozhodne sme momentálne na úrovni, že môžeme bojovať o prvú šestku v tabuľke.

Generálny manažér HK Spišská Nová Ves Richard Rapáč (vľavo).
Generálny manažér HK Spišská Nová Ves Richard Rapáč (vľavo). (Autor: TASR)

Posledný zápas v decembri ste odohrali na michalovskom ľade. Po prehre 2:4 poukázal tréner Miroslav Mosnár na chybné verdikty rozhodcov, ktoré mali vplyv na výsledok. Vy ste na sociálnej sieti napísali, že to, čo sa dialo v Michalovciach, nemá obdobu. Čo sa tam presne stalo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rapáč: Máme sotva na výplaty, možno pustíme divákov aj napriek zákazu