Honzek má doma tri fotky so Stanley Cupom. Na štvrtej ho chce dvíhať nad hlavu

Samuel Honzek bol draftovaný na 16. mieste tímom Calgary Flames v drafte NHL 2023.
Samuel Honzek bol draftovaný na 16. mieste tímom Calgary Flames v drafte NHL 2023. (Autor: twitter.com/NHLFlames)
Oh my Hockey|7. júl 2023 o 08:50

Samuelovi Honzekovi predpovedajú svetlú budúcnosť v Calgary.

CALGARY. Vo štvrtok sa v kanadskom Calgary začal vývojový kemp talentov Flames. Trvať by mal do utorka.

Od prvého dňa neunikol ani pozornosti médií. Novinárov, pochopiteľne, lákal najmä najvyššie draftovaný hráč "plameňov" v poslednom drafte, slovenský forvard Samuel Honzek.

Ten zaplnil weby a stránky tamojších novín zaujímavým príbehom. Hoci bol draftovaný len pred týždňom a pol, už teraz sa v titulkoch pri jeho mene objavuje meno slávneho Stanley Cupu.

Novinárom totiž vyrozprával príbeh o tom, že sa so slávnou trofejou fotil ako malý až trikrát. Doma má fotografie so Zdenom Chárom, Mariánom Hossom a Tomášom Kopeckým.

"Ako dieťa som si však neuvedomoval, pri čom to vlastne stojím. Dnes by som si to cenil oveľa viac. Nechápal som ešte, aké veľké to je," spomína.

Nevyhol sa otázkam o tom, aké by bolo, keby bola jeho štvrtá fotka so Stanley Cupom práve v drese Calgary. Nebol by však fanúšikom, ale šampiónom.

"To by bolo ohromné. Znamenalo by to veľa. Samozrejme, každý o tom sníva, ale v konečnom dôsledku to bude o tom, kto je na to najlepšie pripravený a sústredený. Musím veriť svojmu vývoju a smerovať za tým," povedal odhodlane.

Osemnásťročnému Trenčanovi predpovedajú, že by sa v Alberte mohol jedného dňa stať hviezdou. Silový útočník prežil úžasný rok v juniorskej WHL, kde zrejme strávi aj ďalšiu sezónu. Ukázal svoje kvality a vynieslo mu to 16. miesto na drafte.

Iným Slovákom z posledného draftu sa podarilo zanechať dobré prvé dojmy. Uchvátil predovšetkým Dalibor Dvorský, no nestratil sa ani jeho spoluhráč Juraj Pekarčík.

"Je tu na nás vyvíjaný istý tlak, sleduje nás veľa ľudí," hovorí Honzek o prvých dojmoch z kempu. "Ale ja chcem zostať sústredený, zostať pokorný, robiť správne veci a nezísť zo svojej cesty, na ktorej sa nachádzam. Z rozvojového kempu si chcem zobrať čo najviac, získať nové skúsenosti, nové informácie a odísť odtiaľto ako lepší hráč."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzek má doma tri fotky so Stanley Cupom. Na štvrtej ho chce dvíhať nad hlavu