Škorvánek je nočnou morou Zvolenčanov, tí sa chcú naštartovať záverečnou šarvátkou

Potýčka hráčov pred bránkou Zvolena  v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen
Fotogaléria (10)
Potýčka hráčov pred bránkou Zvolena v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|21. mar 2024 o 08:05

Michalovce vstúpili do play-off pohodlnou výhrou.

MICHALOVCE. Možno až prekvapujúco jednoznačný výsledok 5:0 priniesol prvý zápas štvrťfinálovej série medzi Michalovcami a Zvolenom.

V úvode sa chvíľu zdalo, že by Zvolenčania mohli ťažiť z toho, že na ceste do štvrťfinále museli odohrať ťažkú päťzápasovú sériu s Liptovským Mikulášom a Michalovčania naopak takmer dva týždne len trénovali. Ale len do polovice prvej tretiny.

Najprv v polovici 9. minúty získal po zlej rozohrávke Zvolena puk v útočnom pásme Marek Valach a doslova z hokejky mu ho Dávid Buc spomedzi kruhov odpálil za chrbát Jaka Kupského.

O necelé štyri minúty Kupsky najprv vytlačil zakončenie najlepšieho strelca domácich Matthewa Santosa na konštrukciu bránky, ale Santos vzápätí spoza bránky poslal puk späť do bránkoviska a ten sa od korčule amerického brankára odrazil do zvolenskej bránky.

Fotogaléria: Dukla Michalovce - HKM Zvolen (1. zápas, štvrťfinále play-off)

Zvolenčania sa nevedeli vysporiadať s dobrým napádaním domácich, ktoré vyústilo aj do tretieho gólu, keď v 28. minúte vo vlastnom oslabení našiel Buc pred bránkou Jakuba Suju, ktorý si vychutnal Kupského.

Ten aj v druhej tretine inkasoval dvakrát, na začiatku 35. minúty sa presadil z ľavého kruhu Josh Wilkins a tak do tretej tretiny poslali tréneri do zvolenskej bránky Adama Trenčana.

Aj toho po poldruha minúte prekonal z dorážky Radovan Puliš, ktorého gól uzavrel skóre zápasu.

„Z našej strany dobrý vstup do série. Akurát v tej prvej tretine sme robili nejaké zbytočné chyby, možno aj preto, že sme dlho nehrali a vymýšľali sme nejaké veci navyše a nehrali jednoducho.

Našťastie sme boli efektívni, dali dva góly a od druhej tretiny sme začali hrať našu jednoduchú hru.

Mali sme z toho veľa šancí a napokon aj urobili pekný výsledok,“ hodnotil prvý zápas série Dávid Buc, autor úvodného gólu a asistencie na tretí.

VIDEO: Zostrih zápasu Michalovce - Zvolen

Suja: Robili sme to, čo mali

Ťažší vstup do zápasu priznal aj tréner Michaloviec Tomek Valtonen: „Na začiatku prvej tretiny sme sa trochu trápili. Nehrali sme už niekoľko dní a tak trochu sme hľadali spôsob, ako dať našu hru dokopy. Nemali sme veľa striel, ale boli sme efektívni.“

Okrem dobrej defenzívy s nepriestrelným Stanislavom Škorvánkom bola podľa ďalšieho skúseného útočníka a autora tretieho gólu Jakuba Suju dôležité aj to, že napriek dvojgólovému vedeniu po prvej tretine neprestali domáci hrať svoju hru: „Jednoducho sme robili to, čo sme mali.“

Ako dodal musia aj v dnešnom druhom zápase pokračovať v svojej hre a nenechať sa rozhodiť ani záverom zápasu, v ktorom tri sekundy pred záverečným klaksónom vyvrcholili potýčky z celého zápasu a chvíľu to vyzeralo na hromadnú bitku.

„Je to taká normálna vec v play off. Zápasy sú vyhrotené aj vďaka vyrovnanosti mužstiev.“

Dávid Buc nechcel vyhrotený záver zápasu komentovať a pred druhým zápasom zdôraznil: „V play off je úplne jedno či vyhráte 5:0 alebo jedna nula, počíta sa len to víťazstvo.

Dnes ešte môžeme chvíľu oslavovať, ale potom už musíme v hlavách začať s prípravou na druhý zápas.“

Škorvánka neprekonali už 138 minút

Zvolenčania v zápase poslali na michalovskú bránku 29 striel, o jednu viac ako domáci. Ani jedna sa nedostala za chrbát Stanislava Škorvánka, ktorý pre nich začína byť nočnou morou.

Michalovský brankár si pripísal piatu nulu v sezóne, tú predchádzajúcu štvrtú vychytal v základnej časti tiež proti Zvolenu na začiatku februára.

„Ich brankár je najlepší v lige,“ povedal o Škorvánkovi tréner Zvolena Jamie Russell.

Stanislav Škorvánek v bránke HK Dukla Ingema Michalovce.
Stanislav Škorvánek v bránke HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)

Aj podľa Jakuba Koleniča cesta k úspechu proti Michalovciam vedie cez prekonanie reprezentačného gólmana, ktorému Zvolenčania nedokázali streliť gól už 138 minút.

„Majú kvalitný tím, ale my musíme začať predovšetkým od seba. Vieme, kde sú naše rezervy.

Musíme Škorvánka zasypať ešte väčším počtom striel, ešte viac sa tlačiť do bránky, robiť pred ňou špinavú robotu a dať hoc aj škaredé góly,“ prízvukuje Kolenič pred druhým zápasom.

Verí, že aj záverečná mela, na ktorej začiatku bola jeho šarvátka s americkým obrancom Senom Acolatsem Zvolen naštartuje.

„Nemôžeme byť spokojní, lebo sme si to všetci určite predstavovali inak. Ale je to play off, zajtra je nový deň. Pri stave 0:5 a s vedomím, že zajtra znova budeme hrať s tými istými protihráčmi, sú takéto veci normálne.

Bojujeme jeden za druhého, možno niečo vyprovokujeme a ten tím to nabudí. Verím, že to pomôže a zajtra to bude z našej strany vyzerať inak,“ dodal Kolenič k vypätému záveru už rozhodnutého prvého zápasu série.

Pavúk play-off Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Škorvánek je nočnou morou Zvolenčanov, tí sa chcú naštartovať záverečnou šarvátkou