V tíme Žiliny pokračuje minuloročný kapitán, zmluvu predĺžil aj kľúčový hráč

Juraj Bezúch v drese Vlci Žilina.
Juraj Bezúch v drese Vlci Žilina. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
TASR|15. máj 2024 o 19:15

Vlci Žilina sa po úspešnej baráži predstaví v najvyššej slovenskej súťaži.

ŽILINA. Slovenskí hokejoví útočníci Juraj Bezúch a Peter Galamboš budú aj v novej sezóne pôsobiť v klube Vlci Žilina.

Nováčik súťaže Tipos Extraligy o tom informoval na sociálnych sieťach.

Tridsaťročný Bezúch bol jedným z kľúčových hráčov majstrovského tímu v uplynulom ročníku druhej najvyššej súťaže. V 48 zápasoch si pripísal 61 bodov za 33 gólov a 28 asistencií.

"Úprimne sa teším, že budem môcť pokračovať v Žiline aj budúcu, konečne extraligovú sezónu.

Veľmi som si to tu obľúbil, máme skvelých fanúšikov, a hlavne ľudia, ktorí robia hokej v Žiline, to robia naozaj na vysokej úrovni. Verím, že aj nasledujúci ročník bude pre nás úspešný," uviedol Bezúch.

V tíme pokračuje aj minuloročný kapitán Galamboš. "Do Žiliny som prichádzal s cieľom vybojovať extraligu a následne si ju aj v drese Vlkov zahrať.

Myslím si, že obe strany boli spokojné, a tak naša spolupráca môže pokračovať. Teším sa na novú sezónu. Urobím všetko pre to, aby aj budúci rok bol pre Žilinu úspešný," uviedol 34-ročný skúsený útočník.

V minulej sezóne odohral 42 duelov v základnej časti a získal 53 bodov (19+34), v play off nastúpil v 15 stretnutiach a zaznamenal šesť gólov a štrnásť asistencií.

Žilinčania sa vrátili do extraligy po piatich rokoch a nahradili v nej Humenné, ktoré sa s najvyššou súťažou rozlúčilo po svojej premiérovej sezóne.

Klub nedávno informoval aj o angažovaní obrancu Daniela Gachulinca, ktorý hral v uplynulej sezóne za Slovan Bratislava a Zvolen. Z českej extraligy prišiel Rastislav Dej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V tíme Žiliny pokračuje minuloročný kapitán, zmluvu predĺžil aj kľúčový hráč