Jedného poliali kyselinou, ďalšieho prepadli. Zväz odporúča futbalistom osobnú ochranku

Malajzijská futbalová asociácia.
Malajzijská futbalová asociácia. (Autor: REUTERS)
REUTERS|8. máj 2024 o 11:02

Za posledný týždeň došlo v Malajzii k trom útokom na futbalistov.

BRATISLAVA. Malajzijská futbalová asociácia odporučila hráčom, aby zvážili možnosť najatia ochranky.

Futbalový klub Johor Darul Ta'zim (JDT) posilnil bezpečnosť svojho tímu po tom, čo sa ich stredopoliar Safiq Rahim stal tretím hráčom, ktorý bol napadnutý za posledný týždeň.

Safiqovi, bývalému kapitánovi národného tímu, rozbili neznámi útočníci v utorok neskoro večer čelné sklo auta.

Krídelník FC Selangor Faisal Halim zostal v kritickom stave po tom, čo ho v nedeľu v nákupnom centre postriekali kyselinou.

Ďalší hráč národného tímu Akhyar Rashid bol minulý týždeň zranený pri lúpežnom prepadnutí pred jeho domom vo východnom štáte Terengganu, informovali médiá.

Polícia v Terengganu uviedla, že oba útoky spolu nesúvisia, ale tieto incidenty vyvolali v Malajzii, kde je násilie voči športovcom zriedkavé, obavy.

Safiq, ktorý pri incidente neutrpel žiadne zranenia, v kópii policajnej správy zdieľanej na Instagrame uviedol, že k jeho autu sa priblížili dvaja muži na motocykli s kladivom a rozbili mu zadné čelné sklo.

"Nečakal som, že ma napadnú vedľa tréningového centra JDT. Musíme byť ostražití," uviedol 36-ročný muž v sprievodnej správe.

JDT, ktorú riadi korunný princ kráľovskej rodiny Johor, vyzval políciu, aby útok na Safiqa vyšetrila.

Klub ďalej uviedol, že hráčom odporučil, aby boli opatrní a dávali si pozor na to, čo zverejňujú na sociálnych sieťach.

"Tento incident spolu s nedávnymi útokmi na Akhyara Rashida a Faisala Halima nemajú vo futbale miesto," uviedol výkonný riaditeľ JDT Alistair Edwards vo vyhlásení na stránke tímu na Facebooku.

Prezident Malajzijskej futbalovej asociácie Hamidin Mohd Amin uviedol, že hráči by mali prijať ďalšie bezpečnostné opatrenia, ako napríklad najatie osobných strážcov.

"Aj keď nie všetci hráči majú finančné prostriedky na to, aby si najali osobných strážcov, je to rozumný nápad, najmä v prípade hviezdnych hráčov, ktorí môžu priťahovať neželanú pozornosť," citoval ho v utorok denník New Straits Times.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jedného poliali kyselinou, ďalšieho prepadli. Zväz odporúča futbalistom osobnú ochranku