Pomôže Anglicku na EURO? Štart hviezdy je otázny, vynechá aj finále FA Cupu

Luke Shaw.
Luke Shaw. (Autor: REUTERS )
TASR|16. máj 2024 o 20:27

Ľavý obranca má svalové problémy.

LONDÝN. Účasť anglického futbalového reprezentanta Lukea Shawa na majstrovstvách Európy v Nemecku (14. júna - 14. júla) je ohrozená.

Dvadsaťosemročný ľavý obranca sa po svalových problémoch stále nevrátil do zostavy Manchestru United a podľa jeho klubového trénera Erika ten Haga zrejme nebude hrať ani vo finále Pohára FA (25. mája proti Manchestru City).

"Nemôžem hovoriť za anglickú reprezentáciu, ale jeho situácia je komplikovaná. V tomto momente existuje istá šanca, že nastúpi vo finále FA Cupu, no je veľmi malá, redukovaná.

Objavili sa určité komplikácie v jeho ceste za návratom a musíme teraz zistiť, ako dlho bude trvať celý proces," povedal Ten Hag podľa AFP.

Shaw odohral v zraneniami zdecimovanej sezóne iba 15 zápasov vo všetkých súťažiach, naposledy štartoval za United pred tromi mesiacmi vo víťaznom stretnutí s Lutonom.

Podľa pôvodných prognóz sa mal po svalových problémoch vrátiť do zostavy "červených diablov" na začiatku mája.

Autora gólu vo finále ME 2020 s Talianskom (1:1 pp, 2:3 na strely z 11 m) čakajú preteky s časom, tréner Albiónu Gareth Southgate by mal oznámiť nomináciu na EURO 2024 iba pár dní po finále Pohára FA na Wembley.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Pomôže Anglicku na EURO? Štart hviezdy je otázny, vynechá aj finále FA Cupu