Útočník so slovanským menom zatienil Haalanda. Moja úloha je tu, nie v Katare, tvrdí

Ivan Toney.
Ivan Toney. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|12. nov 2022 o 23:15

Ivan Toney reaguje na nezaradenie do zostavy pre MS v Katare.

BRATISLAVA. Anglická Premier League ponúkla v 16. kole divákom množstvo skvelých duelov. Londýnska Chelsea podľahla Newcastlu 0:1, zatiaľ čo Tottenham zdolal v sedemgólovom šlágri Leeds United 4:3.

O asi najväčšie prekvapenie kola sa postaral iný londýnsky celok Brentford. Ten zdolal druhý tím v tabuľke Manchester City na ich trávniku 2:1.

Pozornosť na seba strhol dvojgólový hrdina Ivan Toney, ktorý otvoril skóre zápasu v 16. minúte, keď presnou hlavičkou prekonal brazílskeho gólmana Edersona.

V závere polčasu vyrovnal duel Phil Foden. Zdalo sa, že body sa budú deliť, ale v závere duelu si Toney dokázal zabehnúť za obrancu pred odkrytú bránu a víťazným gólom rozhodnúť o triumfe Brentfordu.

Podarilo sa mu tak zatieniť hviezdneho Erlinga Haaland, ktorý si zo zápasu odniesol jednu zblokovanú strelu.

Odpovedal Southgateovi

Niekoľko rokov dozadu priznal, že jeho idolom je Didier Drogba. Jeho štýl niekedy Toney napodobňuje svojou hrou do tela, výborným umením vo vzduchu či chladnokrvným zakončovaním.

Dvadsaťšesťročný útočník má v tejto sezóne na svojom konte v Premier League desať presných zásahov v štrnástich odohratých dueloch. Je to pre neho tretia sezóna v drese včiel”.

V tomto kalendárnom roku je druhým najlepším anglickým strelcom vo všetkých súťažiach po Harrym Kaneovi z Tottenhamu Hotspur.

Očakávalo sa, že ho fanúšikovia troch levov” uvidia na blížiacich sa majstrovstvách sveta 2022 v Katare. Reprezentačný tréner Gareth Southgate ho však do 26-člennej zostavy nezaradil.

„Pred dvomi dňami jeho meno vynechali z nominácie a dnes odpovedal takýmto spôsobom. Brilantné,” reagoval na Twitteri bývalý kapitán Manchestru United Gary Neville.

„Nuž, myslím si, že Ivan Toney ukázal svoj postoj,” napísal na Twitter legendárny Gary Lineker. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Útočník so slovanským menom zatienil Haalanda. Moja úloha je tu, nie v Katare, tvrdí