17.07.2022 13:05
15. etapa
Rodez > Carcassonne
202,5 km
sport-ground-additional-data
rovinatý
Jasper Philipsen
Alpecin - Fenix

Veľká strata pre Jumbo, na Tour de France opäť predčasne končí Roglič

Slovinský cyklista Primož Roglič.
Slovinský cyklista Primož Roglič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. júl 2022 o 10:00

Agónia sa skončila, napísal belgický web Sporza.

BRATISLAVA. Slovinský cyklista Primož Roglič odstúpil zo 109. ročníka Tour de France. Jeho tím Jumbo-Visma o tom informoval na sociálnych sieťach.

Bývalý skokan na lyžiach a úradujúci olympijský šampión v časovke neprežíval vydarené preteky, v ktorých mal byť pôvodne lídrom holandského tímu.

Nanovo však karty rozdala piata etapa, počas ktorej sa išlo po dlažobných kockách známych z monumentálnej klasiky Paríž - Roubaix.

Roglič bol zapletený v páde, ktorý nešťastne spôsobil balík slamy. Ten oddeľoval cestu od chodníka. Slovinec nielenže zbytočne stratil dve minúty, ale tiež si vykĺbil rameno. Kĺb si však sám dokázal napraviť.

"Ovládam spôsob, ako si vyskočený kĺb vrátiť na miesto, no musím pri tom sedieť," hovoril po etape pre holandskú televíziu NOS.

Jeho zdravotné problémy však pretrvávali a ani v horách nebol v najlepšej kondícii. Po 14. etape figuroval až na 21. mieste s vyše polhodinovou stratou.

"Agónia Primoža Rogliča sa skončila," napísal belgický web Sporza.

"Aby sa moje zranenia poriadne zahojili, rozhodli sme sa, že dnes nebudem štartovať," uviedol trojnásobný víťaz španielskej Vuelty.

"Som hrdý na môj prínos k súčasnému postaveniu nášho tímu a verím, že tím naplní naše žlté a zelené ambície. Ďakujem všetkým za veľkú podporu," dodal. 

Nejde o prvé Rogličove odstúpenie z Tour de France. Pre zranenia nedokončil ani vlaňajší ročník, vtedy dokonca skončil už po ôsmej etape.

Tour de France

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Veľká strata pre Jumbo, na Tour de France opäť predčasne končí Roglič