03.07.2022 13:05
3. etapa
Vejle > Sønderborg
182 km
sport-ground-additional-data
rovinatý
Dylan Groenewegen
Team BikeExchange - Jayco

Opäť sa rozhorel starý spor, Saganove slová museli vypípať

Peter Sagan (vľavo) a jeho gesto voči Woutovi van Aertovi.
Peter Sagan (vľavo) a jeho gesto voči Woutovi van Aertovi. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|3. júl 2022 o 19:24 (aktualizované 3. júl 2022 o 21:43)

Trojnásobný majster sveta bol nahnevaný na súpera.

BRATISLAVA. Úvodná etapa pretekov Okolo Poľska 2020 výrazným spôsobom poznačila kariéru oboch jej hlavných protagonistov.

Kým Fabio Jakobsen bol v kóme a bojoval o život, Holanďan Dylan Groenewegen, ktorý nehodu spôsobil, si prešiel náročným psychickým obdobím. 

Disciplinárna komisia UCI mu udelila zákaz činnosti na deväť mesiacov. A hoci sa Jakobsenovi verejne ospravedlnil, ten to prijímal len veľmi ťažko.

To však nebolo všetko. Ľudia sa Groenewegenovi vyhrážali. Posielali mu odkazy, že ho zavraždia a tiež jeho rodinu. Nebolo to pre neho ľahké.

Trápil sa aj po prestupe do tímu BikeExchange - Jayco. Dosiahol síce päť víťazstiev, ale v pretekoch World Tour zaostával za konkurenciou.

Dnes sa však zdá, že situácia z Poľska má šťastný koniec.

Víťazstvo venoval manželke a synovi

Kým Jakobsen pri debute na najslávnejších cyklistických pretekoch vyhral sobotňajšiu 2. etapu, Groenewegen uspel o 24 hodín neskôr.

V poslednej etape na území Dánska v rámci 109. ročníka Tour de France si zaspomínal na časy, kedy mal hlavné slovo v šprintérskych dojazdoch.

V závere sa najskôr držal za Petrom Saganom, následne sa zaradil za Wouta van Aerta a po ľavej strane sa dostal pred neho. Rozhodli milimetre. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Opäť sa rozhorel starý spor, Saganove slová museli vypípať