Žiadna exhibícia. Súboj Tysona s youtuberom bude profesionálny zápas

Mike Tyson a Jake Paul
Mike Tyson a Jake Paul (Autor: SITA/AP)
REUTERS|30. apr 2024 o 08:00

Medzi boxermi bude 31-ročný vekový rozdiel, ktorý je považovaný za najväčší v histórii profesionálneho boxu.

BRATISLAVA. Zápas boxerského velikána Mikea Tysona a youtubera Jakea Paula, ktorý sa uskutoční 20. júla v Arlingtone, bude klasifikovaný ako profesionálny zápas, uviedol v pondelok promotér zápasu.

Zápas v ťažkej váhe, ktorý bude naživo vysielaný na Netflixe, sa odohrá počas ôsmich dvojminútových kôl so 14 uncovými rukavicami.

Uskutoční sa na štadióne AT&T s kapacitou 80 000 miest, ktorý je domovom klubu NFL Dallas Cowboys.

'Iron Mike' Tyson, jeden z najobávanejších boxerov v histórii, bude mať 58 rokov, keď prvýkrát vstúpi do ringu od jeho exhibičného zápasu proti Royovi Jonesovi Jr. v novembri 2020. Súboj sa vtedy skočil remízou.

Predpokladalo sa, že zápas medzi Tysonom (50-6, 44 KO) a 27-ročným Paulom (9-1, 6 KO) bude tiež exhibičný vzhľadom na Tysonov vek, ale texaské ministerstvo licencií a predpisov (TDLR) ho aj tak klasifikovalo ako profesionálny.

Exhibícia zvyčajne nemá rozhodcov a možno ju vyhrať iba knockoutom, čo znamená, že existuje vyššia možnosť remízy.

31-ročný vekový rozdiel medzi bojovníkmi je podľa ESPN najväčší v histórii profesionálneho boxu.

"Mike Tyson a Jake Paul podpísali, že budú proti sebe bojovať s túžbou urobiť to v schválenom profesionálnom boji, ktorý by mal mať definitívny výsledok," povedala Nakisa Bidarian, ktorá spolu s Paulom založila Most Valuable Promotions (MVP).

"Počas posledných šiestich týždňov MVP spolupracoval so svojimi partnermi na splnení požiadaviek TDLR na schválenie duelu Paul vs Tyson a sme vďační, že sme sa dostali do tohto bodu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Žiadna exhibícia. Súboj Tysona s youtuberom bude profesionálny zápas