US Open: Rybáriková je už v 3. kole

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: sita)
TASR|27. aug 2008 o 18:08

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ( sa prebojovala už do tretieho kola dvojhry na grandslamovom US Open.

New York 27. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková (89. v rebríčku WTA) sa prebojovala už do tretieho kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

V druhom kole na dvorcoch vo Flushing Meadows po výbornom výkone deklasovala Rakúšanku Tamiru Paszekovú (68.) hladko v dvoch setoch 6:1, 6:2 a dosiahla životný úspech na podujatiach veľkej štvorky.

Rybáriková prekonala svoj grandslamový rekord

Doterajším maximom Rybárikovej na grandslamoch bolo druhé kolo na tohtoročnom Roland Garros. Ďalšou súperkou piešťanskej rodáčky v New Yorku bude päťnásta nasadená Švajčiarka Patty Schnyderová, ktorá si v druhom kole poradila s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovou v dvoch setoch 6:3 a 6:3.

Rybáriková má za postup medzi elitnú tridsaťdvojku na US Open už teraz istú prémiu 46.000 dolárov (955.052 Sk) a do rebríčka WTA si pripíše 90 bodov.

Slovenská fedcupová reprezentantka v stredu nadviazala na kvalitný výkon z úvodného kola proti Argentínčanke Gisele Dulkovej a v dueli s Paszekovou bola od úvodných minút aktívnejšou hráčkou. Po brejku vo štvrtom geme si vybudovala náskok 3:1, v siedmej hre opäť prelomila súperkino podanie a prvý set získala jednoznačne vo svoj prospech. Rybáriková dokázala vnútiť súperke svoj štýl hry, ťažila z kvalitného servisu a účinných returnov. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii slovenskej trojky.

Finalistka turnaja ITF v mexickom Monterrey sa po dvoch brejkoch ujala vedenia 4:1 a zápas s prehľadom doviedla do úspešného konca, keď po 56 minútach premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Rybáriková tak upravila vzájomnú bilanciu s Paszekovou na 2:0, v roku 2006 ju zdolala v semifinále wimbledonskej juniorky.

Slovenka žiarila spokojnosťou

"Dnes som hrala super tenis, všetko mi vychádzalo. Hlavne som veľmi dobre servovala a súperke som vnútila svoju hru. Som veľmi šťastná, že som prvýkrát v kariére postúpila do tretieho kola na grandslamovom turnaji. Nepustila som Tamiru k bekhendu, ktorý je veľmi nebezpečný, hrala som jej neustále do forhendu. Myslím si, že som to veľmi dobre zvládla takticky, som veľmi spokojná. Pred dvoma rokmi na wimbledonskej tráve to bol iný zápas, tu je úplne odlišný povrch. V All England Clube som tiež viedla 4:1, no zbytočne som si to skomplikovala a napokon to bolo na tri sety, no tiež som ju zdolala. Moja hra jej asi moc nevyhovuje. Je to pre mňa cenný sklap, pretože Tamira dokázala zdolať veľmi dobré hráčky," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá sa už teší na zápas proti Schnyderovej.

"Proti Patty nemám čo stratiť. Je to skvelá hráčka. Hrá s rozumom, je veľmi šikovná, má veľmi dobrú hlavu. Určite to bude ťažký zápas, ale každá hráčka sa dá zdolať. Ona je favoritkou, ja môžem len prekvapiť. Budem sa snažiť hrať čo najlepšie a vnútiť jej svoju hru," dodala Rybáriková.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Tamira Paszeková (Rak.) 6:1, 6:2, Patty Schnyderová (15-Švajč.) - Anastasia Pavľučenková (Rus.) 6:3, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open: Rybáriková je už v 3. kole