Tampa Bay predĺžila kontrakt so St. Louisom o štyri sezóny

TASR|1. júl 2010 o 19:17

NHL - prestupy, nové kontrakty pre hráčov.

New York. Zámorský hokejový klub Tampa Bay Lightning predĺžil kontrakt s útočníkom Martinom St. Louisom o ďalšie štyri sezóny.

Tridsaťpäťročný veterán, ktorý mal ešte rok platnú zmluvu, hrá v tíme "bleskov" od roku 2000 a patrí medzi najproduktívnejších hokejistov klubu i celej profiligy. V uplynulom ročníku nazbieral v 82 zápasoch 94 bodov za 29 gólov a 65 asistencií a umiestnil sa na 6. priečke produktivity NHL. V roku 2004 navyše doviedol tím k zisku Stanleyho pohára.

Gončar sa po otvorení trhu dohodol s Ottawou

Skúsený hokejový obranca Sergej Gončar podpísal trojročnú zmluvu s klubom zámorskej NHL Ottawa Senators. Tridsaťšesťročný Rus, ktorý doteraz pôsobil v Pittsburghu, bol od štvrtka voľným hráčom a so Senators sa veľmi rýchlo dohodol.

Zmluva na sumu 5,5 milióna dolárov ročne by mala podľa TSN obsahovať aj klauzulu o zákaze výmeny bez jeho súhlasu. Generálny manažér Senators Bryan Murray hľadal skúseného obrancu a jeho voľbou bol napokon Gončar, ktorý je známy aj excelentnou hrou v presilovkách. V poslednej sezóne za Penguins strelil 11 gólov a na ďalších 39 prihrával.

Tanguay sa vracia do Calgary

Hokejový útočník Alex Tanguay sa opäť vracia do Calgary. S vedením Flames sa podľa TSN.ca dohodol na ročnej zmluve na 1,7 milióna dolárov. Tridsaťročný rodák z Québecu hral naposledy za Tampu Bay, v 80 stretnutiach sa podieľal na 37 góloch, keď desať sám strelil a na ďalších 27 prihrával (10+27). V drese Flames strávil už v minulosti dve sezóny, ročník 2006/07 bol s 81 bodmi (22+59) jeho najúspešnejším v celej kariére.

Brankár Biron sa upísal na dva roky NY Rangers

Klub zámorskej hokejovej NHL New York Rangers vo štvrtok podpísal dvojročný kontrakt s brankárom Martinom Bironom vo výške 875.000 dolárov za sezónu.

Tridsaťdvaročný Biron hral v uplynulej sezóne za susedný klub Islanders a v 29 zápasoch dosiahol deväť víťazstiev, priemer 3,27 gólu na zápas a 89,6-percentnú úspešnosť zákrokov.

Kontrakty aj pre Boogaarda, Martina, Lydmana

New York Rangers podpísal štvorročnú zmluvu s ľavým krídelníkom Derekom Boogaardom. Dvadsaťosemročný Kanaďan v jeho doterajšej profiligovej kariére obliekal dres Minnesoty Wild. Nový zamestnávateľ mu počas najbližších štyroch rokov zaplatí 6.5 milióna dolárov.

Pittsburgh Penguins získal na päť rokov obrancu Paula Martina z New Jersey, ktorý si počas tohto obdobia zarobí 25 miliónov dolárov.

Najbližšie tri roky strávi v tíme Anaheim Ducks obranca Toni Lydman, ktorý s "káčermi" podpísal zmluvu vo výške deväť miliónov dolárov.

Vancouver Canucks získal z Phoenixu Coyotes Joel Perraulta. Dvadsaťsedemročný útočník v nasledujúcej sezóne zarobí 510.000 dolárov.

Obranca Sean O'Donnell, ktorý v minulom ročníku obliekal dres Los Angeles Kings, si nasledujúci rok zahrá vo Philadelphii, za čo zinkasuje milión dolárov.

Pravý krídelník Jody Shelley mieri z New Yorku Rangers do Philadelphie Flyers. Finalista uplynulej sezóny s ním podpísal trojročný kontrakt vo výške 3.3 milióna dolárov.

Brankár Dan Ellis sa na dva roky upísal Tampe Bay Lightning. Tridsaťročný Kanaďan počas tohto obdobia zarobí tri milióny dolárov.

Niittymäki na dva roky do San Jose

Zámorský hokejový klub San Jose Sharks podpísal dvojročný kontrakt s brankárom Anterom Niittymäkim, ktorý doteraz pôsobil v Tampe Bay Lightning. Vedenie "žralokov" siahlo po službách fínskeho veterána po tom, čo sa rozhodlo neponúknuť novú zmluvu Jevgenijovi Nabokovovi.

Montreal Canadiens podpísal zmluvu na jeden rok s brankárom Alexom Auldom, ktorý sa po pôsobení v New Yorku Rangers má stať dvojkou Careyho Pricea za milión dolárov.

Toronto Maple Leafs získalo na tri roky útočníka Colbyho Armstronga. Bývalý krídelník Atlanty Trashers počas tohto obdobia zarobí deväť miliónov dolárov.

Vancouver Canucks podpísal trojročnú zmluvu s centrom Mannym Malhotrom zo San Jose v hodnote 7.5 milióna dolárov.

Phoenix Coyotes predĺžil zmluvu s obrancom Derekom Morrisom o ďalšie štyri roky. Tridsaťjedenročný Kanaďan si takto prilepší o 11 miliónov dolárov.

Michálek sa na 5 rokov upísal Pittsburghu

Pittsburgh získal po odchode Sergeja Gončara do Ottawy ako jednu z náhrad českého obrancu Zbyňka Micháleka. Dvadsaťsedemročný hokejista doteraz pôsobil v tíme Phoenix Coyotes.

V uplynulej sezóne strelil 3 góly a pri ďalších 14 asistoval. Počas piatich rokov v Pittsburghu by mal Michálek zarobiť celkovo 20 miliónov dolárov.

New Jersey Devils finalizoval kontrakt s Andrejom Volčenkovom na 6 rokov a 25,5 milióna dolárov. Ruský obranca bol obmedzeným voľným hráčom, ale keďže mu Ottawa nepredložila kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt, vo štvrtok sa stal úplne voľným na letnom trhu.

Jokinen späť do Calgary

Do Calgary sa vracia Olli Jokinen. Fínsky center pôsobil v uplynulej sezóne v drese NY Rangers a Flames ho po roku angažovali z voľného trhu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay predĺžila kontrakt so St. Louisom o štyri sezóny