Šarapovová si nasilu budovala rešpekt, Serena ho mala prirodzene, vraví Rybáriková

Serena Williamsová.

Šarapovová si nasilu budovala rešpekt, Serena ho mala prirodzene, vraví Rybáriková

Serena Williamsová. (Autor: SITA/AP)
Serena Williamsová.
Serena Williamsová. (Autor: SITA/AP)
Jana Sedláková|3. sep 2022 o 14:50

Benčičová s Rybárikovou spomínajú na zápasy so Serenou Williamsovou.

BRATISLAVA. Vyžarovala z nej aura ako zrejme z nikoho iného, s kým kedy hrali, zhodli sa pre Sportnet nezávisle od seba dve tenistky. Belinda Benčičová a Magdaléna Rybáriková.

Pre obe bol obrovský zážitok hrať so Serenou Williamsovou. A obe mali vo vzájomnej histórii zápasov s ňou rôzne skúsenosti.

Rybáriková s Williamsovou hrala dvakrát. Oba zápasy hladko prehrala. V Toronte 2013 prehrala 1:6, 1:6. Na Roland Garros 2016 2:6, 0:6. Veľmi sa tešila na moment, keď si s ňou bude môcť zahrať, pri oboch zápasoch však bola zranená.

"Je to škoda, keď som hrala štvrťfinále v Toronte, už som bola zranená, mala som predtým za sebou výhru turnaja vo Washingtone.

No mala som problémy s nohou, ale povedala som si, že hrám proti Serene, tak to musím skúsiť. Ale proti Serene to máte ťažké, aj keď ste zdravotne v poriadku, nie to ešte zranený. Bolo to bez šance," spomína si Rybáriková.

Do podobnej situácie sa dostala aj na Roland Garros, kde ju zas trápilo koleno, ale chcela veľmi nastúpiť, bola to ďalšia výnimočná možnosť zahrať si s Williamsovou.

Porazila neporaziteľnú súperku

Naopak, Benčičová hrala s Williamsovou štyrikrát a dvakrát ju zdolala. A v oboch prípadoch to boli veľmi výnimočné momenty.

Obe výhry spája jedno miesto. Toronto.

Prvýkrát ju zdolala v roku 2015. Ako osemnásťročná vyradila legendárnu súperku v semifinále turnaja. Bola to vtedy iba Williamsovej druhá prehra v sezóne (trikrát nenastúpila na zápas, čo sa neráta ako prehra, pozn. red.).

VIDEO: Serena Williamsová a Belinda Benčičová v Toronte 2015

Williamsová bola úradujúcou víťazkou Australian Open, Roland Garros aj Wimbledonu. Mohla pomýšľať na tzv. kalendárny grandslam.

"Spomínam si na ten zápas stále do detailov. Je to doteraz moje najväčšie víťazstvo," hovorí olympijská šampiónka z Tokia.

"Zo začiatku som si ani nemyslela, že raz proti nej budem hrať, ona je iná generácia," dodáva. Benčičová je od Williamsovej mladšia o šestnásť rokov.

Prehru s takou mladou súperkou niesla zle aj Američanka. "Hrala som dnes ako amatérka a nie profesionálna hráčka," hovorila vtedy Williamsová.

Hráčky cítili rešpekt

Benčičovej druhá výhra prišla v úplne inej situácii. Bol to jeden z posledných zápasov Američanky v kariére.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovová si nasilu budovala rešpekt, Serena ho mala prirodzene, vraví Rybáriková