Schmiedlová si už nemôže vybojovať štart na WTA Elite Trophy

(Autor: SITA/AP)
SITA|13. okt 2015 o 16:21

Nazývajú ho aj malými majstrovstvami sveta. Na turnaji WTA Elite Trophy hrajú hráčky na 9. až 19. pozícii v hodnotení a jedna držiteľka voľnej karty. Karolína Schmiedlová už nemá šancu dostať sa medzi ne.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová jednotka súčasnosti Karolína Schmiedlová si po storne štartu na tohtotýždňovom turnaji v rakúskom Linzi už nemôže vybojovať miestenku na tzv. malé MS WTA Elite Trophy do čínskeho Ču-chaja.

V bodovaní Road to Singapore k 12. októbru zaostáva za 19. Ukrajinkou Elinou Svitolinovou o 625 bodov. A aj v prípade celkového triumfu v budúcotýždňovej Moskve by získala len 470 bodov.

Na hlavnom šampionáte WTA Finals 25. októbra - 1. novembra v Singapure bude hrať okteto najlepších v sezóne. V dňoch 3. - 8. novembra sa v Ču-chaji predstavia hráčky na 9. - 19. pozícii a jedna držiteľka voľnej karty.

Schmiedlová sa v rebríčku výrazne posunula aj vďaka triumfu v Katoviciach.

V Riu de Janeiro prehrala Schmiedlová vo finále.

Tenisová asociácia žien (WTA) už vyradila z tohtoročného rebríčka americkú líderku dlhodobého singlového svetového renkingu pre nasadzovanie Serenu Williamsovú - oznámila ukončenie svojej sezóny zo zdravotných dôvodov.

Dvadsaťjedenročná Košičanka Schmiedlová (24. v hodnotení Road to Singapore) absentuje v Linzi pre virózu. Do Číny by ju posunuli len prípadné storná štartov viacerých hráčok v súvislosti so Singapurom a Ču-chajom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová si už nemôže vybojovať štart na WTA Elite Trophy