Rybárikovej prehra vo finále kvalifikácie dvojhry v Linzi

SITA|20. okt 2008 o 16:02

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v pondelňajšom zápase finálového 3. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry.

LINZ. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v pondelňajšom zápase finálového 3. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Generali Ladies Linz v rakúskom Linzi (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch Decoturf v hale) s nenasadenou Ukrajinkou Oľgou Savčukovou za 86 minút 2:6, 5:7.

Dvadsaťročná piešťanská rodáčka Rybáriková (58. vo svetovom rebríčku), ktorá začiatkom októbra postúpila do semifinále v uzbeckom Taškente, síce v oboch setoch proti 21-ročnej 105. hráčke renkingu rýchlo zmazala manko jedného brejku, ale v úvodnej časti po vyrovnaní z 0:2 na 2:2 prehrala 4 gemy v rade a v druhom dejstve sa jej od skóre 2:1 stalo to isté. Dvojka žrebu kvalifikácie potom príkladne zapla, dostala sa z 2:5 na 5:5, ale znova stratila svoje podanie - už po siedmy raz v tomto dueli (celkovo 1 eso, 4 dvojchyby). V dvanástej hre na príjme Slovenka prehrávala 0:40, vynútila si ešte zhodu, ale črtajúci sa obrat už nedotiahla. Savčuková vedie nad Rybárikovou v bilancii vzájomných súbojov už 3:0.

Dvojhra - kvalifikácia - 3. kolo (finále):

Oľga Savčuková (Ukr.) - Magdaléna Rybáriková (2-SR) 6:2, 7:5 za 86 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybárikovej prehra vo finále kvalifikácie dvojhry v Linzi