Rybáriková v Monterrey už v semifinále dvojhry

SITA|9. aug 2008 o 10:19

MONTERREY 9. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková oslávila svoj tohtotýždňový premiérový prienik do hornej stovky svetového rebríčka WTA Tour (presne 100 miesto v hodnotení) postupom ...

MONTERREY 9. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková oslávila svoj tohtotýždňový premiérový prienik do hornej stovky svetového rebríčka WTA Tour (presne 100 miesto v hodnotení) postupom už do semifinále dvojhry na lukratívnom a kvalitne obsadenom turnaji ITF v mexickom Monterrey (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch vonku).

Devätnásťročná piešťanská rodáčka, päťka "pavúka", zvíťazila v piatkovom štvrťfinále v areáli Sierra Madre Tennis Club nad štvrtou nasadenou, Američankou Vaniou Kingovou (104. v renkingu), 3:6, 7:5, 6:1. Členka NTC si medzi najlepšími štyrmi zmeria sily s jednotkou žrebu Yaninou Wickmayerovou (72.). Belgičanka síce v júni upútala prebojovaním sa do finále podujatia na hlavnom profesionálnom okruhu na tráve v Birminghame, ale odvtedy sa štyrikrát v rade porúčala už v 1. kole.

Rybáriková vinou svojho najčerstvejšieho úspechu v Monterrey s maximálnou pravdepodobnosťou nestihne dvojkolovú kvalifikáciu na podujatí WTA Tour v americkom Cincinnati. V Ohiu v eliminácii ako piata nasadená mala čeliť Paraguajčanke Rossane De Los Riosovej.


Dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna Rybáriková (5-SR) - Vania Kingová (4-USA) 3:6, 7:5, 6:1


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková v Monterrey už v semifinále dvojhry