Rybáriková už vo finále kvalifikácie Wimbledonu

SITA|18. jún 2008 o 13:34

LONDÝN 18. júna (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila už do finále kvalifikácie dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji roka na tráve vo Wimbledone (dotácia 11,812 mil. libier).

Deviata nasadená Slovenka si v stredajšom súboji 2. kola londýnskej eliminácie poradila s bývalou hráčkou širšej špičky, Bulharkou Sesil Karatančevovou 6:3, 6:3 a po druhý raz v kariére bude mať možnosť postúpiť do hlavnej súťaže na turnaji elitnej grandslamovej série. Prvýkrát sa jej to podarilo pred necelým mesiacom na Roland Garros v Paríži, kde napokon skončila svoju púť v 2. kole. Súperkou Rybárikovej vo finále kvalifikácie bude 19-ročná Ruska Regina Kulikovová (207.), ktorá vyradila trinástu nasadenú Slovinku Andreju Klepačovú rovnako 6:3, 6:3.

Devätnásťročná Rybáriková, 114. hráčka rebríčka WTA Tour, vyrovnala bilanciu vzájomných stretnutí s o rok mladšou Bulharkou na 1:1 (prehrala s ňou v tomto roku na ´harde´ v Surprise 4:6, 4:6). Karatančevová bola svojho času na 35. mieste singlového rebríčka WTA Tour, no jej sľubne sa rozbiehajúcu kariéru zabrzdil dopingový prípad a dvojročný trest z roku 2005. Na profesionálny okruh sa štvrťfinalistka Roland Garros 2005 vrátila až začiatkom tejto sezóny a aktuálne jej patrí 193. miesto vo svetovom renkingu.


Kvalifikácia - dvojhra žien - 2. kolo:

Magdaléna Rybáriková (9-SR) - Sesil Karatančevová (Bulh.) 6:3, 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková už vo finále kvalifikácie Wimbledonu