Rybáriková skončila na Ritro Slovak Open

Magdaléna Rybáriková počas zápasu s Gisele Dulkovou.
Magdaléna Rybáriková počas zápasu s Gisele Dulkovou. (Autor: TASR)
SITA|31. okt 2008 o 19:12

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF Ritro Slovak Open.

Bratislava. Slovenský tenis po roku opäť nebude mať zastúpenie v semifinále na najväčšom domácom turnaji ITF Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 100 000 USD + H, tvrdý povrch Premier Court). Posledná slovenská nádej, nasadená päťka Magdaléna Rybáriková, podľahla v záverečnom piatkovom štvrťfinále dvojhry štvorke "pavúka" Argentínčanke Gisele Dulkovej za 111 minút 6:7 (9), 3:6.

Slovenská fedcupová reprezentantka Rybáriková v Sibamac aréne Národného tenisového centra v prvom sete nemala šťastie v záverečnom tajbrejku, keď premrhala dovedna štyri setbaly (stavy 6:3 a 7:6) a v druhom dejstve už zďaleka nepodala optimálny výkon. Rýchlo prehrávala 2:5 a potom už stretnutie neotočila. Najmä pri podaní piešťanskú rodáčku mierne limitovalo aj zranenie ľavého stehenného svalu, ktorý si nechala za stavu 2:3 aj masírovať.

Rybáriková nedokázala nadviazať na víťazný zápas z New Yorku

Celkovo 20-ročná Rybáriková nedokázala nadviazať proti o 3 roky staršej Argentínčanke na ich vzájomný duel z 1. kola tohtoročného US Open v New Yorku, kde Slovenka jasne dominovala. Rybáriková si nepripísala jubilejné 50. víťazné stretnutie v sezóne a zo súčasného 59. miesta v rebríčku WTA Tour sa neposunie do najlepšej päťdesiatky.

"Ťažko sa mi hovorí o tomto zápase, lebo som nepodala dobrý výkon. Súperka hrala určite lepšie ako v našom predchádzajúcom zápase v New Yorku na US Open. Trochu som si v tajbrejku natiahla sval, ale na to sa nevyhováram. Mala som vyhrať prvý set. Dnes som to na kurte nebola ja, stále som sa hľadala. Takto som si záver sezóny nepredstavovala. Akoby mi odišla forma," uviedla v prvej reakcii Rybáriková. Pre zverenkyňu trénera Ladislava Simona to bol posledný zápas aktuálnej sezóny.

"Bola to dobrá sezóna, ale tento záver ju trocha pokazil. Ani ešte neviem, ako budem relaxovať. Zajtra budem asi veľa spať," dodala slovenská tenisová trojka, ktorá sa v tomto roku dostala do 3. kola na US Open a aj do semifinále na turnaji v Taškente.

Rybáriková zopakovala na medzinárodných majstrovstvách Slovenska štvrťfinálovú účasť z minulého roka. Do rebríčka si pripíše 20 bodov a na konto 2480 eur. Dulkovej súperkou v prvom sobotňajšom semifinále bude od 14.00 h Holanďanka Michaella Krajiceková. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Rumunka Monica Niculescová a Ruska Anastasia Pavľučenkovová.

dvojhra - štvrťfinále:

Gisela Dulková (4-Arg.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (5-SR) 7:6 (9), 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková skončila na Ritro Slovak Open