Rybáriková prehrala v semifinále dvojhry v Hobarte s Benešovou

SITA|15. jan 2009 o 06:27

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala vo štvrtkovom stretnutí semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour Moorilla Hobart International v austrálskom Hobarte na ostrove Tasmánia (dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku) s takisto nenasaden

HOBART. ou Češkou Ivetou Benešovou za 59 minút hladko 1:6, 3:6.

Dvadsaťročná Bratislavčanka Rybáriková, momentálne 57. vo svetovom rebríčku, proti Benešovej (41. v renkingu) dovedna päťkrát stratila svoje podanie z tucta brejkbalov. Zverenkyni Ladislava Simona svitla nádej v polovici druhého setu, keď za extrémne nepriaznivého stavu 1:6, 0:3 vyrovnala, ale od skóre 3:4 a 15:15 už nezískala ani fiftín.

"Celkovo to pre mňa bol dobrý turnaj, veď som zdolala nasadenú jednotku, ale po dnešku som trochu sklamaná. Teraz sa však už teším do Melbourne. Mojím najlepším grandslamovým výsledkom zatiaľ je 3. kolo na vlaňajších US Open, takže by som rada išla ďalej, ale bude to veľmi ťažké," cituje Rybárikovú AAP.

Piešťanská rodáčka Rybáriková v utorok v osemfinálovom 2. kole zdolaním trinástky svetového rebríčka a v Hobarte najvyššie nasadenej aktérky, Talianky Flavie Pennettovej (7:5, 6:3), výrazne prekonala svoj renkingový osobný rekord, ktorým bolo vyradenie Češky Lucie Šafářovej, vtedy 31. v počítačovom poradí, už v máji 2006 v Prahe. V stredajšom štvrťfinále čelila jednému mečbalu maďarskej kvalifikantky Melindy Czinkovej.

Top 50 atakujúca Rybáriková si odnáša na Australian Open do Melbourne 130 bodov a šek na 10 200 USD. Takmer nepochybne si zlepší svoje doterajšie rebríčkové maximum v podobe 56. pozície z 13. októbra 2008. Medzi najlepšie štyri na hlavnom profesionálnom okruhu sa dostala po druhý raz. Vlani v októbri sa jej to premiérovo podarilo v uzbeckom Taškente. Proti Rumunke Sorane Cirsteovej vtedy odstúpila po úvodnom sete (3:6) pre slabosť vyplývajúcu z črevnej virózy.

Úradujúca česká Hráčka roka Benešová, teraz 41. v renkingu a v minulosti 33. (k 7. februáru 2005), sa vo finále stretne s úspešnou z nasledujúceho duelu Petra Kvitová (ČR) - Virginie Razzanová (Fr.). Kvitová je takisto ako Benešová ľaváčkou a po pracovnom rozchode so slovenským koučom Matejom Liptákom sa tiež pripravuje pod dohľadom Davida Kotyzu.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Mostu Benešová je v areáli Domain Tennis Centre miestnou špecialistkou: hrá v Hobarte už po šiesty raz a pri svojej predchádzajúcej návšteve sa prebojovala do finále ročníka 2006, v ktorom nestačila na Holanďanku Michaellu Krajicekovú (2:6, 1:6). "Spomínam si na ten zápas. Nebola to z mojej strany veľká sláva. Ak si dobre pamätám, získala som vtedy len tri gemy. Dúfam, že v piatok to bude lepšie," uviedla Benešová.

Dvojhra - semifinále:

Iveta Benešová (ČR) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:1, 6:3 za 59 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková prehrala v semifinále dvojhry v Hobarte s Benešovou