Rybáriková prehrala v semifinále dvojhry s Mirzovou

TASR|14. feb 2009 o 11:16

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi.

PATTAYA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v semifinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov). Nasadená osmička prehrala s Indkou Saniou Mirzovou v troch setoch 4:6, 7:5 a 1:6. Rybárikovej, ktorá dohrávala so zabandážovaným stehenným svalom, sa tak ani na tretí pokus nepodarilo postúpiť do prvého finále na ženskom profesionálnom okruhu.

Zverenka trénera Ladislava Simona v Pattayi vyrovnala svoje doterajšie maximum z januárového turnaja v tasmánskom Hobarte a z vlaňajšieho podujatia v uzbeckom Taškente. Rybáriková si z Pattaye odnáša šek na 10.020 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 130 bodov. V jeho novom vydaní sa Rybáriková vráti do najlepšej svetovej päťdesiatky a mala by figurovať najvyššie v kariére. Mirzová sa vo finále stretne s víťazkou súboja medzi najvyššie nasadenou Ruskou Verou Zvonarevovou a Izraelčankou Shahar Peerovou.

Mirzová bola v úvode zápasu proti Rybárikovej na dvorci jasne lepšou hráčkou. Víťazka miešanej štvorhry na Australian Open kvalitne podávala i returnovala, hrala agresívne a najmä z forhendovej strany tlačila Slovenku do defenzívy. Po brejku vo štvrtom geme si Mirzová vybudovala náskok 5:2. Rybáriková v ďalších minútach spresnila hru, obmedzila počet nevynútených chýb a podarilo sa jej znížiť na 4:5. V desiatom geme však pri svojom podaní neuhrala ani loptičku, keď spravila dve dvojchyby a pri jednej výmene zle odhadla dĺžku Mirzovej úderu, ktorý dopadol presne na lajnu.

V druhom dejstve si obe hráčky držali svoje podanie do stavu 4:3 z pohľadu Mirzovej. Indka išla po brejku v ôsmom geme podávať na víťazstvo v zápase a za stavu 30:15 bola dve loptičky od postupu do finále, no Rybáriková kontrovala rebrejkom, následne vyrovnala na 5:5 a dostala sa na koňa. Slovenská reprezentantka zmenila taktiku, dostávala súperku do dlhých výmen a dávala do svojich úderov veľa slajzu, čo na Mirzovú platilo. Po ďalšom brejku sa Rybáriková ujala vedenia 6:5 a vynútila si tretí set. V rozhodujúcom dejstve však mala opäť navrch Mirzová, ktorej pomohla krátka prestávka spôsobená veľkou horúčavou. Indka vo štvrtom geme čistou hrou prelomila Rybárikovej podanie a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Slovenka následne požiadala o medical time-out, počas ktorého si nechala zabandážovať stehenný sval, no po návrate na kurt už nedokázala zastaviť rozbehnutú súperku. Za stavu 5:1 využila Mirzová v poradí štvrtý mečbal.

Výsledky - semifinále

Sania Mirzová (Ind.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (8-SR) 6:4, 5:7, 6:1

Vera Zvonarevová (1-Rus.) - Šahar Peerová (7-Izr.) 6:1, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková prehrala v semifinále dvojhry s Mirzovou