Rybáriková prehrala v Barcelone s Jakimovovou

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: TASR)
TASR|15. apr 2009 o 14:49

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v Barcelone.

Barcelona. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v Barcelone (dotácia 220.000 dolárov). Zverenka trénera Ladislava Simona prehrala s bieloruskou kvalifikantkou Anastasiou Jakimovovou za 1:56 h v troch setoch 6:3, 3:6 a 0:6. Po úspešnom úvodnom dejstve mala Rybáriková na začiatku druhého setu brejk k dobru, od stavu 3:3 však neuhrala ani gem. Slovenská fedcupová reprezentantka si z Barcelony odnáša šek na 2950 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 30 bodov.

Rybárikovej nevyšiel úvod zápasu s Jakimovovou, keď v úvodnom geme stratila vlastné podanie a Bieloruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Rybáriková bleskovo vyrovnala a hoci v piatom geme opäť nevyužila výhodu servisu, od stavu 2:3 získala štyri gemy za sebou a tým aj prvý set. V druhom dejstve držala Rybáriková s Jakimovovou krok do stavu 3:3, ďalšie tri hry sa stali korisťou Bielorusky. Jakimovová sa dostala na koňa a v rozhodujúcom sete ušedrila Rybárikovej "kanára". Bieloruska tak odplatila súperke prehru z vlaňajšieho turnaja ITF v gréckom Patrase.

Rybáriková: Pokazila som si to sama

Rybáriková bola po prehre s Jakimovovou na seba poriadne nahnevaná. "Ťažko sa mi po hovorí po takomto zápase, lebo som si to pokazila sama. Za stavu 6:3, 1:0 a 30:0 pri vlastnom podaní sa zdalo, že je to dobre rozbehnuté. Potom som však začala kopiť nevynútené chyby, odišiel mi servis a už sa to so mnou viezlo. Mrzí ma to, lebo takú hráčku, akou je Jakimovová, musím zdolať. V treťom sete som odišla kondične, nevládala som. Súperka mala viac energie, veľmi dobre behala a skoro nič nekazila. Ja som musela tvoriť hru, ona iba vracala loptičky a čakala na moje chyby. Bol to môj prvý turnaj na antuke a chcela som sa dostať minimálne do štvrťfinále, takže som sklamaná," povedala pre TASR Rybáriková, pre ktorú bol turnaj v Barcelone súčasťou prípravy na baráž o účasť v I. svetovej skupine Pohára federácie proti Francúzsku (25.-26. apríla na antuke v Limoges).

"Vo štvrtok sa vraciam z Barcelony na Slovensku a v pondelok odlietam do Limoges. Vo Francúzsku nastúpime v najsilnejšom zložení a bude záležať od kapitána Mateja Liptáka, ktoré hráčky postaví. Ak dostanem šancu, určite vydám zo seba všetko," dodala Rybáriková.

dvojhra - 2. kolo:

Anastasia Jakimovová (Biel.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 3:6, 6:3, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková prehrala v Barcelone s Jakimovovou