Rybáriková postúpila v Taškente do semifinále dvojhry

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: SITA AP)
TASR|3. okt 2008 o 08:40

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa na turnaji WTA v Taškente (dotácia 145.000 dolárov) prebojovala do semifinále štvorhry.

Taškent. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do semifinále dvojhry aj štvorhry na turnaji WTA v Taškente (dotácia 145.000 dolárov). Nasadená päťka vo štvrťfinále deklasovala Rumunku Ioannu Ralucu Olaruovú hladko v dvoch setoch 6:1, 6:2 a prvýkrát v kariére postúpila na ženskom profesionálnom okruhu medzi elitnú štvoricu. Semifinálovou súperkou Rybárikovej bude v sobotu víťazka súboja medzi Rumunkou Soranou Cirsteovou a Portugalčankou Michelle Larcherovou de Britovou.

Rybáriková má vďaka postupu medzi najlepšie kvarteto v uzbeckej metropole už teraz istú prémiu 6756 dolárov a 50 bodov do svetového rebríčka. Zverenka trénera Ladislava Simona v úvodnom sete duelu s Olaruovou na dvorci dominovala, keď ťažila z kvalitného podania i účinných returnov a súperke dovolila uhrať iba jediný gem.

Aj druhé dejstvo bolo v réžii slovenskej fedcupovej reprezentantky, ktorú v uplynulých dňoch trápila črevná viróza. Rybáriková si po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Rodáčka z Piešťan sa v Taškente prebojovala aj do semifinále štvorhry, spoločne s Ruskou Alexandrou Panovovou ich v piatok čakal duel proti rumunsko-ukrajinskému páru Olaruová, Olga Savčuková.

dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (5-SR) - Ioanna Raluca Olaruová (Rum.) 6:1, 6:2

Spoločne s Ruskou Alexandrou Panovovou prešli štvrťfinálovým sitom bez boja, keď im bielorusko-kazašská dvojica Jekaterina Dzehalevičová, Jaroslava Švedovová vzdala.

štvorhra - štvrťfinále: Alexandra Panovová, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (Rus./SR) - Jekaterina Dzehalevičová, Jaroslava Švedovová (1-Biel./Kaz.) bez boja, zranenie Švedovovej

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Taškente do semifinále dvojhry