Rybáriková postúpila v Pattayi do druhého kola

(Autor: TASR)
TASR|11. feb 2009 o 11:28

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi do druhého kola.

Pattaya. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov). V úvodnom kole si ako nasadená osmička poradila s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou Krummovou za 2:14 h po trojsetovej bitke 6:2, 4:6 a 6:4. Ďalšou súperkou Rybárikovej bude Chorvátka Ivana Lisjaková. Slovenská trojka má v Pattayi už teraz istú 2950 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 30 bodov.

Rybáriková v prvom sete dominovala

Rybáriková v prvom sete duelu proti Dateovej na dvorci dominovala, keď ťažila z kvalitného podania. Na začiatku druhého dejstva viedla slovenská fedcupová reprezentantka 2:0, no 38-ročná Japonka nezložila zbrane a vynútila si tretí set, keď za stavu 5:4 spravila Rybáriková dve dvojchyby. Na začiatku rozhodujúceho dejstva zverenka trénera Ladislava Simona dvakrát stratila podanie, vždy však zakontrovala rebrejkom a v koncovke napokon slávila úspech. Po brejku v deviatom geme sa ujala vedenia 5:4 a äou pri vlastnom servise následne premenila v poradí druhý mečbal. Rybáriková zahrala sedem es, no dopustila sa až jedenástich dvojchýb.

Zápas proti Dateovej bol náročný

Rybáriková po skončení duelu priznala, že duel proti Dateovej bol náročný. "Hralo sa mi veľmi ťažko, pretože po prílete do Thajska som mala iba krátky čas na aklimatizáciu. Povrch je tu úplne iný ako v bratislavskom NTC, kde sme hrali Fed Cup proti Belgicku, navyše tu sa hrá vonku. Bol to taký kostrbatý zápas a som veľmi rada, že som napokon vydrela víťazstvo. Nebol to z mojej strany nejaký krásny tenis. Mrzí ma, že som spravila toľko dvojchýb, pri druhom servise som príliš veľa riskovala," povedala pre TASR Rybáriková, ktorú výkon Japonky veľmi prekvapil.

"Má 38 rokov, takže by skôr mohla byť mojou mamou. Naozaj ma prekvapila tým, ako vo svojom veku vyzerá, ako behá a ako hrá. Hrá veľmi rýchlo a ak ešte zotrvá v súťažnom kolotoči, môže byť veľmi nepríjemná pre každú súperku," dodala Rybáriková. S Lisjakovou sa piešťanská rodáčka vo vzájomnom zápase zatiaľ nestretla. "V minulosti sme sa stretávali na menších turnajoch s dotáciou 25.000 dolárov. Vtedy hrala solídne. Viem, že mala prestávku, no určite to nebude ľahký súboj. Hrá agresívne, rozhodne ju nemôžem podceniť," zakončila Rybáriková.

dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (8-SR) - Kimiko Dateová Krummová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Pattayi do druhého kola