Rybáriková postúpila v Monterrey do 2. kola

SITA|3. mar 2009 o 20:50

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji v mexickom Monterrey nad nenasadenou Rumunkou Edinou Gallovitsovou.

MONTERREY. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Monterrey Open v mexickom Monterrey (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad takisto nenasadenou Rumunkou Edinou Gallovitsovou v ich premiérovom vzájomnom stretnutí 6:4, 3:6, 6:3.

"Prvý zápas na akomkoľvek turnaji je vždy veľmi náročný a dnešok nebol výnimkou. Mala som však na túto súperku veľmi dobrú hru. Síce som si to v druhom sete sama skomplikovala, ale myslím si, že som celkovo predsa len bola lepšia," povedala Magdaléna Rybáriková pre agentúru SITA.

Zverenkyňa Ladislava Simona sa vlani v auguste dostala v Monterrey do finále dvojhry a dokonca triumfovala vo štvorhre. Pravda, vtedy išlo „len“ o úroveň ITF. "Teraz som tu už od štvrtka a stihla som sa dobre aklimatizovať i pripraviť. Našťastie, nepanuje tu nejaké extrémne teplo. Hrá sa príjemne. Dva dni som síce bola bez batožiny, ktorá sa stratila niekde pri preprave, ale už je to v poriadku," vydýchla si semifinalistka februárového podujatia WTA Tour v thajskej Pattayi Rybáriková.

Na základe voľnej karty v Monterrey účinkujúca 20-ročná piešťanská rodáčka, momentálne 46. vo svetovom rebríčku (osobný rekord), po utorňajšom zdolaní 24-ročnej 63. hráčky renkingu Gallovitsovej bude čeliť postupujúcej z neskoršieho duelu dvojky miestneho žrebu Marion Bartoliovej s holandskou kvalifikantkou Michaellou Krajicekovou.

"Ak to bude Bartoliová, potom je jasné, kto sa stane favoritom. Ide o wimbledonskú finalistku, trinástku rebríčka. Ja som však v tejto sezóne už dokázala zdolať Caroline Wozniackú či Flaviu Pennettovú a ak budem znova predvádzať svoju hru, môžem to Francúzke znepríjemniť. Nastúpim bez tlaku a uvoľnene," predznamenala Rybáriková.

Do úvahy teda prichádza akási generálka pred aprílovým duelom Francúzsko - SR (v utorok vyvstalo, že sa bude konať na antuke v hale v Limoges) o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie 2010, ale Bartoliová v spomenutej súťaži družstiev nezvykne reprezentovať. "Limoges mi tenisovo vôbec nič nehovorí. Antuka mi neprekáža a som rada, že to bude v hale. S tým som spokojná," uviedla k fedcupovej téme Rybáriková.

Výsledky

Magdaléna Rybáriková (SR) - Edina Gallovitsová (Rum.) 6:4, 3:6, 6:3

Maria Korytcevová (Ukr.) - Lenka Wienerová (SR) 6:4, 6:1

Ágnes Szávayová (5-Maď.) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:2, 6:2

Melinda Czinková (Maď.) - Alla Kudriavcevová (Rus.) 7:5, 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Monterrey do 2. kola