Rybáriková postúpila v Hobarte už do štvrťfinále dvojhry

SITA|13. jan 2009 o 06:45

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková získala v utorok dosiaľ jednoznačne najcennejší skalp vo svojej kariére. V osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Tour Moorilla ...

HOBART. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková získala v utorok dosiaľ jednoznačne najcennejší skalp vo svojej kariére. V osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Tour Moorilla Hobart International v austrálskom Hobarte na ostrove Tasmánia (dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku) zvíťazila nad Taliankou Flaviou Pennettovou, momentálne 13. vo svetovom rebríčku, za 77 minút 7:5, 6:3.

"Som veľmi šťastná, že som porazila takú hráčku. Hrala som dnes veľmi dobre a celkovo to bol kvalitný zápas. Je to jeden z najlepších momentov mojej kariéry. Teraz sa však už musím sústrediť na ďalšie stretnutie," uviedla Magdaléna Rybáriková pre agentúru SITA.

Dvadsaťročná z Ratnoviec pochádzajúca a v Bratislave žijúca piešťanská rodáčka Rybáriková, teraz 57. v renkingu (maximom 56. pozícia z 13. októbra), výrazne prekonala svoj osobný rekord, ktorým bolo zdolanie Češky Lucie Šafářovej, vtedy 31. v počítačovom poradí, už v máji 2006 v

Skúsená 26-ročná rodáčka z Brindisi Pennettová, ktorá po Novom roku reprezentovala po boku Simoneho Bolelliho Taliansko na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe, je štvrťfinalistkou z vlaňajších newyorských grandslamových US Open a držiteľkou 6 singlových titulov (minulý rok Viňa del Mar a Acapulco).

Zverenkyňa Ladislava Simona Rybáriková atakujúca Top 50 si medzi najlepšími ôsmimi v Hobarte zmeria sily s 26-ročnou maďarskou kvalifikantkou Melindou Czinkovou figurujúcou na presne 100. mieste v dlhodobom hodnotení. Budapeštianska rodáčka nikdy nebola nad 60. priečkou systému WTA Tour. Semifinalistka vlaňajšieho podujatia WTA Tour v uzbeckom Taškente Rybáriková už má istotu 70 bodov do rebríčka a šeku na 5340 USD.

Medzi štvrťfinalistkami nie je ani jedna nasadená hráčka. Postupujúca z duelu slovenskej fedecupovej reprezentantky s Czinkovou (v utorok zdolala mladšiu zo známych poľských sestier Radwanských Urszulu skrečom súperky za stavu 2:4 z pohľadu odstupujúcej) bude v semifinále bojovať s úspešnou z duelu Gisela Dulková (Arg./50.) - Iveta Benešová (ČR/41.). V dolnej polovici „pavúka“ sa nachádzajú Petra Kvitová (ČR), Anastasia Pavľučenkovová (Rus.), Virginie Razzanová (Fr.) a niektorá z tandemu Oľga Govorcovová (Biel.) - Cvetana Pironkovová (Bulh.).

Víťazka minuloročných turnajov ITF v ruskom Petrohrade-Vsevolžsku a gréckom Patrase Rybáriková je medzi najlepšími ôsmimi na hlavnom profesionálnom okruhu len po tretí raz v kariére. Premiérovo sa jej to podarilo v českej metropole po spomenutom vyradení Šafářovej a potom v Taškente 2008 napriek črevnej viróze.

Finalistka wimbledonskej súťaže dievčat 2006 Rybáriková v utorok proti Pennettovej okamžite vyrovnala z 0:2, a hoci jej dvojchyba viedla k ďalšiemu brejku v prospech favoritky, Slovenka sa ako returnujúca dostala bez straty fiftínu na 3:3. Vzápätí po prvý raz viedla a zvládla aj podávanie v deviatom a jedenástom geme. V dvanástom síce nevyužila náskok 40:15 na príjme, tretí setbal však áno. Primerane povzbudená týmto čiastočným úspechom vstúpila Rybáriková do druhého dejstva perfektne - 3:0. V strednej fáze síce značne zaváhala (už len 3:2 bez brejku), vtedy však znova dokázala preraziť Pennettovej podanie. Pri mečbale v deviatej hre urobila dvojchybu, ale napokon už nepripustila vážnejšiu zápletku.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Magdaléna Rybáriková (SR) - Flavia Pennettová (1-Tal.) 7:5, 6:3 za 77 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Hobarte už do štvrťfinále dvojhry