Rybáriková postúpila na turnaji v Hobarte už do semifinále

TASR|14. jan 2009 o 04:08

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte (dotácia ...

HOBART. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte (dotácia 220.000 USD). Zverenka trénera Ladislava Simona vo štvrťfinále zdolala maďarskú kvalifikantku Melindu Czinkovú za 1:41 h v troch setoch 6:0, 1:6 a 7:6 (7). V dueli o postup do premiérového finále na ženskom profesionálnom okruhu nastúpi Rybáriková proti Češke Ivete Benešovej.

Slovenská fedcupová reprezentantka postupom medzi elitnú štvoricu v Hobarte vyrovnala svoje doterajšie maximum. Vlani bola v semifinále v uzbeckom Taškente, zápas proti Rumunke Cirsteovej však musela skrečovať pre črevnú virózu. Rybáriková má v Hobarte už teraz istú prémiu 10.200 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 130 bodov.

Rybáriková po triumfe nad Czinkovou priznala, že to bol úplne iný zápas, ako víťazný osemfinálový duel proti najvyššie nasadenej Talianke Flavii Pennettovej. "S Pennettovou som nemala čo stratiť, teraz to bolo viac o nervoch. Na dvorci veľmi fúkalo, čo nám robilo problémy najmä pri servise. Bol to taký kostrbatý zápas, každý chvíľu ťahal pílku. V prvom sete som hrala dobre, všetko mi vychádzalo, súperka naopak veľa kazila. V druhom dejstve sa karta obrátila. Melinda ma svojím výkonom prekvapila, začala mi všetko zabíjať. Pred tretím setom som sa skoncentrovala a mohla som ho vyhrať už oveľa skôr, nevyužila som však množstvo brejkbalov. V tajbrejku to bolo aj o šťastí. Ja som ho mala za stavu 5:6, keď sa Melinda pri svojom mečbale dopustila dvojchyby. Som rada, že som duel napokon dotiahla do úspešného konca," povedala pre TASR Rybáriková.

Slovenská trojka sa pokúsila porovnať semifinálovú účasť v Taškente a Hobarte. "V Taškente som možno nezdolala také dobré hráčky ako v Hobarte, no po črevnej chrípke som bola na konci so silami a bolo úžasné, že som sa napriek zdravotným problémom dostala až do semifinále. V Hobarte hrám veľmi dobre a poradila som si s kvalitnými hráčkami na čele s Pennettovou, čo si veľmi vážim," dodala Rybáriková, ktorá čaká v semifinále proti Benešovej opäť veľmi ťažký zápas. "Iveta je ľaváčka, je to veľmi nepríjemná súperka. Na Tour sa pohybuje dlhšie ako ja, má bohaté skúsenosti a počas kariéry získala viacero cenných skalpov. Je úderovo veľmi zdatná, takže to bude náročné," zakončila Rybáriková.

dvojhra - štvrťfinále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Melinda Czinková (Maď.) 6:0, 1:6, 7:6 (7)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila na turnaji v Hobarte už do semifinále