Rybáriková na turnaji WTA Tour v Monterrey s Gallovitsovou

SITA|1. mar 2009 o 20:11

Magdaléna Rybáriková sa v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Monterrey Open v mexickom Monterrey stretne s takisto nenasadenou Rumunkou Edinou Gallovitsovou.

MONTERREY. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Monterrey Open v mexickom Monterrey (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku) stretne s takisto nenasadenou Rumunkou Edinou Gallovitsovou.

Dvadsaťročná 46. hráčka svetového rebríčka Rybáriková, ktorá štartuje na tomto podujatí na základe voľnej karty, si v minulosti s 24-ročnou 63. tenistkou renkingu Gallovitsovou nezmerala sily. Zverenkyňa Ladislava Simona sa vlani v auguste dostala v Monterrey do finále dvojhry a dokonca triumfovala vo štvorhre. Pravda, vtedy išlo „len“ o úroveň ITF.

Postupujúca by v osemfinálovom 2. kole singlovej súťaže papierovo mala hrať s dvojkou žrebu Marion Bartoliovou (14.). Francúzka začne proti niektorej z kvalifikantiek. Do úvahy teda prichádza akási generálka pred aprílovým duelom Francúzsko - SR o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie 2010, ale wimbledonská finalistka zo sezóny 2007 Bartoliová v spomenutej súťaži družstiev nezvykne reprezentovať.

Jednotkou „pavúka“ v Monterrey je Poľka Agnieszka Radwanská. Šampiónka si odnesie 280 bodov do počítačového poradia a šek na 37 000 USD.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková na turnaji WTA Tour v Monterrey s Gallovitsovou