Rybáriková je v Pattayi už vo štvrťfinále, čaká ju Wozniacká

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: tasr)
SITA|12. feb 2009 o 13:39

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour v thajskej Pattayi.

PATTAYA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour v thajskej Pattayi (dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku).

Na Rybárikovú čaká Wozniacká

Dvadsaťročná fedcupová reprezentantka Rybáriková si vo štvrtok poradila s o rok staršou chorvátskou kvalifikantkou Ivanou Lisjakovou v troch setoch za 140 minút 6:4, 2:6, 6:2. Slovenke vyšiel rozhodujúcim spôsobom nástup do tretieho setu, kde sa rýchlo ujala vedenia 4:0 a neskôr za stavu 5:2 pri podaní súperky premenila prvý mečbal.

"Bol to ťažší zápas ako v úvodnom kole, súperka je síce nízko v rebríčku, ale bola dlho zranená. Hrala agresívne, vyniká šikovnosťou, silou a rýchlym podaním. Ja som dobre returnovala, v prvom sete som využila jediný brejkbal, ale v druhom prišla strata koncentrácie. Potom to už bolo lepšie, práve s tretím setom som najviac spokojná. V ňom

som sa celkom rozohrala, pritlačila som a vychádzal mi aj servis, dobre som sa pohybovala na dvorci. To boli rozhodujúce okamihy, naháňala som Lisjakovú po kurte, bola to účinná zbraň na jej silové poňatie," priblížila štvrťfinalistka pre agentúru SITA po zápase s bývalou hráčkou hornej svetovej stovky, ktorej teraz patrí v počítačovom poradí až 737. pozícia.

Súperkou Rybárikovej v boji o postup do semifinále sa stala Dánka Caroline Wozniacká, ktorej ušetrila námahu v treťom sete Ksenia Pervaková z Ruska.

"Postup Pervakovej by bol prekvapením. Očakávam, že vyhrá Dánka. Je to nepríjemná hráčka s veľmi dobrým podaním," dobre tipovala ešte pred záverom neskoršieho duelu 2. kola súčasná slovenská trojka Rybáriková (51. v rebríčku WTA Tour), ktorá sa s druhou nasadenou hráčkou turnaja Wozniackou na okruhu WTA Tour ešte nestretla. V roku 2009 má slovenská osmička pavúka na konte jednu semifinálovú účasť na turnaji hlavného ženského okruhu, a to v austrálskom Hobarte. Za postup do štvrťfinále v thajskom letovisku Pattaya už má garantovaných 5340 USD a 70 bodov do rebríčka.

Súhrn výsledkov štvrtkových stretnutí 2. kola dvojhry:

Vera Zvonarevová (1-Rus.) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:4, 6:4

Šahar Peerová (7-Izr.) - Julia Bejgelzimerová (Ukr.) 6:4, 6:1

Magdaléna Rybáriková (8-SR) - Ivana Lisjaková (Chorv.) 6:4, 2:6, 6:2

Tamarine Tanasugarnová (6-Thaj.) - Neuza Silvová (Port.) 6:3, 6:2

Sania Mirzová (India) - Vitalija Diatčenková (Rus.) 6:4, 6:0

Caroline Wozniacká (2-Dán.) - Ksenia Pervaková (Rus.) 6:7 (4), 6:2, 3:0 - skreč, Pervaková vzdala

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková je v Pattayi už vo štvrťfinále, čaká ju Wozniacká