Reakcie médií na El Clásico: Nikdy neodpisujte Real Madrid

Víťazný gól Realu Madrid strelil Cristiano Ronaldo. A oslávil ho tradičným spôsobom.
Víťazný gól Realu Madrid strelil Cristiano Ronaldo. A oslávil ho tradičným spôsobom. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. apr 2016 o 09:42

Pomstili sa súperovi za domácu prehru 0:4 z novembra minulého roka. Real Madrid v slávnom El Clásico vyhral na ihrisku Barcelony 2:1.

Marca: "Nunca se rinde, čiže Nikdy sa nevzdávaj! Real Madrid si gólmi Benzemu a Cristiana Ronalda prinavrátil stratený rešpekt. A Zidane začína vyhrávať."

El País: "Madrid je späť! Víťazstvo v chráme večne živého Cruyffa."

El Mundo Deportivo: "Madridčania s desiatimi hráčmi zvíťazili v Barcelone a pokazili domácim pietnu spomienku na Johana Cruyffa. Víťazná séria sa skončila na čísle tridsaťdeväť a práve v ostro sledovanom El Clásicu."

AS: "Nikdy neodpisujte Real Madrid, vždy sa raz vráti. Na gól Piquého odpovedali Benzema a Cristiano Ronaldo. A to ešte rozhodca Hernández neprávom neuznal gól Bala. Vylúčenie Ramosa bolo v poriadku, Casemiro zložil doktorát."

Fcbarcelona.com: "Koniec víťaznej série a sklamanie. Real Madrid zvíťazil na Camp Nou 2:1."

Realmadrid.com: "Real Madrid vyhral El Clásico po veľkolepom obrate v závere zápasu. Víťazný gól Ronalda prišiel v čase, keď už na trávniku chýbal Sergio Ramos. Prvá polovica stretnutia bola intenzívna, ale bezgólová. Barcelona mala prvú šancu v 10. minúte, ale Luis Suárez po centri Messiho pred bránkou neuspel. Rafa Benítez nezaradil do zostavy Casemira a zaplatil za to. Zinedine Zidane túto chybu už nezopakoval a odmenou mu je prvý triumf v jeho prvom El Clásicu."

BBC (Angl.): "Ronaldo vyhral El Clásico pre Real Madrid s desiatimi mužmi a zastavil 39-zápasovú víťaznú sériu lídra La Ligy. Real pod Rafom Benítezom prehral v novembri na San Bernabéu s FC Barcelona 0:4, ale ten pod Zidanom ukázal v sobotu na Camp Nou oveľa viac snahy a bol koncentrovaný až do úplného konca."

L'Équipe (Fr.): "Nová jar Realu Madrid. Toto je môj trénerský vrchol, povedal nadšený Zidane."

Bild (Nem.): "Ronaldo gólom šokoval Barcelonu v čase, keď Sergio Ramos už bol preč."

cristiano_r9869_res.jpeg

Cristiano Ronaldo strieľa víťazný gól do siete Barcelony. FOTO - SITA/AP.

FAZ (Nem.): "Stotisíc ľudí na Camp Nou pred zápasom aplaudovalo Johanovi Cruyffovi a potom videli najprv mierne a neskôr aj turbulentné El Clásico v závere v hlavnej úlohe s Cristianom Ronaldom.“

De Volskrant (Hol.): "Real Madrid vyhral na Camp Nou 2:1 a pomstil sa Barcelone za hanebnú domácu prehru 0:4."

A Bola (Portug.): "Ronaldo zariadil víťazstvo Realu nad Barcelonou. Na Camp Nou strelil víťazný gól na 2:1. Bolo to naše veľké tímové predstavenie, povedal po zápase hrdina Realu.“

Idnes.cz (ČR): "Góly, šance aj vylúčenie. Real Madrid s desiatimi mužmi otočil El Clásico v Barcelone. V závere to zariadil Ronaldo."

Expressen (Švéd.): "Povedal niekto, že Cristiano Ronaldo už nedokáže rozhodnúť veľký zápas? Teraz zastavil víťaznú sériu Barcelony a postaral sa o návrat sebavedomia do radov Realu. Zinedine Zidane si konečne užije viac pokoja vo svojej práci, ale niekto by sa mal konečne porozprávať so Sergiom Ramosom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Reakcie médií na El Clásico: Nikdy neodpisujte Real Madrid