Obranca Meszároš prežíva v Tampe zlé obdobie

Andrej Meszároš (vľavo)
Andrej Meszároš (vľavo) (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jan 2010 o 12:37

Tréner Tampy Bay Lightning Rick Tocchet v piatkovom dueli zámorskej hokejovej NHL na ľade New Jersey Devils nechal Andrej Meszároša na tribúne.

NEWARK. Tréner Tampy Bay Lightning Rick Tocchet v piatkovom dueli zámorskej hokejovej NHL na ľade New Jersey Devils nechal slovenského obrancu Andreja Meszároša sedieť na tribúne. Bolo to nielen prvýkrát v sezóne, keď sa k takémuto varovnému kroku kouč v prípade Meszároša odhodlal, rodák z Považskej Bystrice ešte pre pokles výkonnosti nikdy v profiligovej kariére nebol nútený odsledovať zápas svojho tímu len z pozície diváka.

"Do tejto situácie sa dostal sám, pretože nehral dobre," cituje Toccheta denník Tampa Tribune. "Asi pred mesiacom odohral zopár zápasov, kde predviedol dobrú hru. Myslím si však, že musíme urobiť niekoľko krokov späť, aby zase napredoval. "Rátame s tým, že bude platným obrancom."

Mal patriť medzi kľúčových hráčov

Meszároša získala Tampa z Ottawy pred sezónou 2008/09 výmenou za obrancov Filipa Kubu a Alexa Picarda a miesto v prvom kole draftu. Bol to prvý významný prestup pod vedením generálneho manažéra Briana Lawtona. Meszároš podpísal šesťročnú zmluvu za 24 miliónov dolárov a mal patriť medzi kľúčových hráčov tímu.

V minulom ročníku zaznamenal 16 bodov (2+14) keď pre zranenie ramena odohral iba 52 stretnutí. V tomto ročníku odohral 42 zápasov a okrem 8 bodov za tri góly a päť asistencií má v bilancii plus/mínus na konte mínus 13 bodov, čím sa zaradil na posledné miesto v tíme v tejto štatistike.

Trénerovi došla trpezlivosť

Od 7. novembra do 23. decembra mal Meszároš sériu 22 zápasov za sebou, v ktorých strávil na ľade viac ako 20 minút, v posledných piatich dueloch však iba raz prekonal hranicu 16 minút. Po sérii deviatich stretnutí bez kanadského bodu a 11 zápasoch, v ktorých zaznamenal mínus sedem bodov do "tabuľky pravdy" Tocchetovi došla trpezlivosť.

Dvadsaťštyriročný obranca, ktorý je v slovenskej nominácii na ZOH, rozhodnutie trénera chápe. "Doteraz sa mi to nikdy nestalo a som, samozrejme, sklamaný. Na druhej strane však viem, že som nehral dosť dobre, takže si to zaslúžim," povedal Meszároš. "Chcem však myslieť pozitívne, tvrdo trénovať a získať naspäť sebadôveru. Nie je to koniec sveta, ale tímu chcem pomôcť vyhrávať."

Zápas Tampy v Prudential Center sa napokon nedohral, v druhej tretine pri vedení Lightning 3:0 pre poruchu osvetlenia museli zápas prerušiť a vyše 30 minút z neho sa odohrá v náhradnom termíne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obranca Meszároš prežíva v Tampe zlé obdobie