Mourinho už myslí na titul: Chelsea je jesenný majster

Charizmatický José Mourinho.
Charizmatický José Mourinho. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. nov 2014 o 20:54

Potrebujeme mať na na svojej strane aj niečo iné. A toto bola jasná penalta, hovoril tréner Liverpoolu Brendan Rodgers.

LONDÝN. Podľa trénera futbalistov Chelsea Josého Mourinha sú jeho zverenci jesenní majstri a môžu už pomýšľať na majstrovský titul.

V sobotu vyhral londýnsky tím v Premier League na pôde Liverpoolu 2:1 a v tabuľke má naďalej štvorbodový náskok pred Southamptonom, ktorý zdolal Leicester 2:0.

Dobrá šanca na titul

Chelsea z jedenástich ligových zápasov ani raz neprehrala, stratila len body za dve remízy. "Všetko, čo môžeme povedať, je to, že sme šampiónmi jesene,“ vyhlásil podľa webu BBC v sobotu Mourinho a pokračoval:

"Myslím si, že máme dobrú šancu získať aj titul. Bojovať oň okrem nás budú aj Arsenal, Manchester City, Manchester United a Southampton.“

Na Anfield Road vyhrala Chelsea vďaka gólu Diega Costu z druhého polčasu. V prvom polčase na rýchly presný zásah domáceho Emreho Cana dokázal odpovedať Gary Cahill.

Mala to byť penalta

Napriek súčasnej skvelej sérii si kouč Chelsea nemyslí, že jeho tím v tejto sezóne neprehrá.

"Nezdolanosť počas sezóny je neskutočná misia. Myslím si, že raz prehráme. Neverím, že v modernom futbale a najmä v Premier League niekto zvládne sezónu bez prehry. Viem, že prídu aj negatívne momenty a prehry. Pripravujeme sa aj na to,“ priznal pre BBC Mourinho.

Liverpool si podľa trénera Brendana Rodgersa zaslúžil lepší výsledok. Domácich pobúrila situácia zo záveru zápasu, keď kapitán Steven Gerrard trafil v pokutovom území Cahillovu ruku.

"Veľmi sme dreli, ale potrebujeme mať v podobnom zápase na svojej strane aj niečo iné. A toto bola jasná penalta,“ hneval sa Rodgers.

Futbal - Anglicko - Premier League - 11. kolo

Liverpool - Chelsea 1:2 (1:1)

Góly: 9. Can - 14. Cahill, 67. Costa

ŽK: 43. Sterling, 65. Balotelli - 48. Ivanovič, 69. Matič, 83. Oscar, 87. Costa, 90.+ Courtois

Liverpool: Mignolet - Johnson, Škrtel, Lovren, Moreno - Gerrard, Can (70. Allen) - Henderson, Coutinho (70. Borini), Sterling - Balotelli (79. Lambert)

Chelsea: Courtois - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matič, Fábregas - Ramires (54. Willian), Oscar, Hazard (90.+ Filipe Luis) - Costa (90. Drogba)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho už myslí na titul: Chelsea je jesenný majster