Mihálikovi nevyšiel návrat do NHL

Vladimír Mihálik v drese Slovenska.
Vladimír Mihálik v drese Slovenska. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. mar 2010 o 12:14

Krutú tohtosezónnu premiéru v zámorskej NHL absolvoval v noci na nedeľu slovenský hokejový obranca Vladimír Mihálik.

BUFFALO. Vedenie Tampy Bay povolalo robustného zadáka z farmy do prvého tímu pár hodín pred zápasom na ľade Buffala, v ňom však blesky totálne vyhoreli a prehrali vysoko 1:7.

Mihálik, ktorý v zostave nahradil zraneného Kurtisa Fostera, odohral vyše 12 minút a pripísal si jeden mínusový bod.

Dvadsaťtriročný Mihálik, ktorý si debut v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta odkrútil už vo vlaňajšej sezóne, keď nastúpil v 11 dueloch s bilanciou 0+3, trpezlivo čakal na svoju druhú šancu na farme v Norfolku. V prebiehajúcom ročníku nastúpil v nižšej zámorskej lige AHL v 70 zápasoch, v ktorých nazbieral 17 bodov (2+15). S 8 plusovými bodmi bol najlepším zadákom v hodnotení +/-. Keď hlavný kouč bleskov Rick Tocchet potreboval zaplniť medzierku na súpiske, dal na radu svojho asistenta Jima Johnsona, ktorý trénoval Mihálika i v Norfolku.

"Zaznamenal obrovský výkonnostný progres. Trochu bojoval so sebou, keď jeho defenzívny partner Mike Lundin opustil mužstvo a presunul sa do prvého tímu. No Vladdy pokračoval v hokejovom raste a od posledného mesiaca v sezóne bol niekoľko zápasov najlepším hráčom na ľade", vyjadril sa Johnson na adresu prešovského rodáka.

Mihálik, na ktorého Tampa uplatnila pred štyrmi rokmi vtedy ako úradujúci víťaz Stanley Cupu svoju prvú draftovú voľbu (30. celkovo), bol krátko pred svojím tohtosezónnym debutom naladený optimisticky. Chcem urobiť ďalší krok smerom dopredu. Dúfam, že zanechám dobrý dojem, povedal krátko pred stretnutím pre tbo.com bývalý juniorský reprezentant. Účastník dvoch svetových šampionátov do 20 rokov by sa mal po konci aktuálnej sezóny stať neobmedzeným voľným hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mihálikovi nevyšiel návrat do NHL