Meszároš dostáva šancu a podľa trénerov sa zlepšuje

SITA|24. nov 2009 o 16:37

Zranenie švédskeho obrancu tímu zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning Mattiasa Öhlunda vytvorilo viac priestoru na ľade pre Slováka Andreja Meszároša.

TAMPA.

Už v nedeľňajšom súboji proti Atlante bol 24-ročný bek najvyťaženejším obrancom "bleskov" na ľade. Trénerský tandem Rick Tocchet a Rick Wilson nasadzuje slovenského reprezentanta čoraz častejšie, v každom z posledných šiestich duelov dokonca strávil na ľade viac ako 20 minút, kým predtým v pätnástich dueloch dostal takúto šancu iba trikrát.

"Myslím si, že Mez na ľade odvádza dobrú robotu. Dali sme mu šancu a on sa jej chytil a stále sa zlepšuje. Ukázali sme mu videozáznam s viacerými situáciami. To ho pravdepodobne naštartovalo a teraz je platným členom tímu," povedal Tocchet.

Meszároš po hernej kríze z úvodu sezóny dostáva šance už aj počas presiloviek. "Musím hrať tvrdo, rýchlo korčuľovať a byť viac agresívny. Mojou úlohou je viac sa zrážať so súpermi. Presne to odo mňa chcú tréneri, ja sa to snažím splniť a som pripravený to robiť počas celých šesťdesiatich minút v každom zápase," dodal Meszároš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš dostáva šancu a podľa trénerov sa zlepšuje