Lidström bude v Detroite ešte minimálne rok

Nicklas Lidström.
Nicklas Lidström. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. jún 2011 o 19:37

Lidström bol v uplynulej sezóne po Ľubomírovi Višňovskom druhým najproduktívnejším obrancom základnej časti NHL, keď nazbieral 62 bodov. Znovu je nominovaný na Norrisovu trofej, ktorú už získal 6-krát.

DETROIT. Švédskeho hokejistu Nicklasa Lidströma čaká dvadsiata sezóna v kádri Detroit Red Wings. Veterán zámorských klzísk sa s vedením červených krídel dohodol na ročnom kontrakte v hodnote 6,2 milióna dolárov.

"Rozhodnutie trvalo trochu dlhšie, ale chcel som sa uistiť, či nájdem ešte motiváciu,“ vyhlásil v konferenčnom hovore Lidström.

Štyridsaťjedenročný Švéd sa stal jedenástykrát za posledných trinásť sezón finalistom Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu ročníka. Ak v stredu získa siedmy triumf, vyrovnaná sa Dougovi Harveymu a priblíži sa na rozdiel jedného ocenenia rekordérovi Bobbymu Orrovi.

Lidström bol v uplynulej sezóne po Ľubomírovi Višňovskom druhým najproduktívnejším obrancom základnej časti NHL, keď nazbieral 62 bodov.

Stal sa prvým zadákom starším ako 40 rokov v histórii, ktorý prekonal hranicu 60 bodov a znovu si vyslúžil nomináciu na Norrisovu trofej, ktorú už počas kariéry získal 6-krát. V tomto roku sa pobijú o trofej výlučne kapitáni - popri Lidströmovi sú nominovaní Slovák Zdenom Chára z Bostonu a Shea Weber, ktorý nosí céčko v Nashville.

Lidström je skutočnou ikonou Red Wings, v historickom klubovom rebríčku odohratých zápasov je štvrtý (1494) a keď sa mu budú vyhýbať zranenia, po sezóne zaujme druhé miesto. Tretí je v asistenciách, štvrtý v dosiahnutých kanadských bodoch.

Medzi aktívnymi hráčmi celej ligy mu patrí bezkonkurenčná prvá priečka v tabuľke pravdy, kde nazbieral za takmer dve desaťročia 429 plusových bodov. Štyrikrát získal Stanleyho pohár.

Nie je známe, za akých podmienok zadák súhlasil s pokračovaním, lokálne médiá odhadujú, že si zrejme pripíše na konto rovnako ako v uplynulej sezóne 6,2 milióna dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lidström bude v Detroite ešte minimálne rok