Kubina sa vracia do Tampy Bay

SITA|2. júl 2010 o 16:30

NHL - nové kontrakty a prestupy.

TAMPA BAY. Kariéra českého hokejistu Pavla Kubinu bude v zámorskej NHL pokračovať tam, kde sa začínala. Tridsaťtriročný obranca sa dohodol na dvojročnej zmluve s klubom Tampa Bay Lightning. Informuje o tom server spoločnosti TSN.

Kubina hral v tíme Lightning prvých osem sezón svojej zámorskej kariéry, v roku 2004 získal s Tampou Stanleyho pohár. V poslednej sezóne hral Kubina za Atlantu, v drese ktorej zaznamenal 38 kanadských bodov. V NHL si obliekol ešte aj dres Toronta.

Chicago Blackhawks predĺžilo o jeden rok kontrakt s útočníkom Dustinom Boydom. Dvadsaťtriročný center alebo krídelník v najbližšom ročníku zarobí 650-tisíc dolárov.

Vedenie Calgary Flames podpísalo dvojročný kontrakt hneď s dvojicou pravých krídelníkov. Z Los Angeles sa do tímu "plameňov" sťahuje Raitis Ivanans a rovnakým smerom zamieril aj Tim Jackman, ktorýposledné tri sezóny strávil v New Yorku Islanders. V prípade oboch klub nezverejnil výšku ich zárobku.

Tallinder sa dohodol s New Jersey

Zámorský hokejový klub Devils podpísal štvorročný kontrakt v hodnote 13,5 milióna dolárov s obrancom Henrikom Tallinderom. Tridsaťjedenročný švédsky reprezentant si po ôsmich sezónach v Buffale Sabres vyskúša prvýkrát dres iného tímu. Tallinder v minulom ročníku nazbieral v 82 zápasoch 20 bodov (4+16).

Najhorší tím uplynulej sezóny Edmonton Oilers posilnil obranné rady o Kurtisa Fostera, ktorému v drese Tampy Bay mimoriadne vyšla sezóna z pohľadu individuálnych štatistík. Foster v 71 zápasoch nastrieľal osem gólov a pridal k nim 34 asistencií. V nasledujúcich dvoch rokov mu "olejári" vyplatia celkovo 3,6 milióna dolárov.

Brankár Chris Mason putuje zo St. Louis Blues do Atlanty. Vedenie Trashers podpísalo s 34-ročným gólmanom dvojročný kontrakt za 3.7 milióna dolárov. Brankársku otázku, hoci nie na poste tímovej jednotky, riešili aj v Montreale Canadiens. Habs ponúkli Curtisovi Sanfordovi kvalifikačný kontrakt v hodnote 550-tisíc dolárov a ten súhlasil.

Dvadsaťšesťročný ľavý krídelník Jeff Tambellini strávi najbližší rok vo Vancouveri za 500.000 dolárov. V minulej sezóne odohral v drese New Yorku Islanders 36 zápasov s bilanciou 14 bodov (7+7).

Dallas Stars podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 2,3 milióna dolárov s útočníkom Adamom Burishom. Dvadsaťsedemročný ľavý krídelník sa v minulej sezóne stal s Chicagom Blackhawks víťazom Stanleyho pohára. V základnej časti však v 13 zápasoch nazbieral iba štyri body a v 15 dueloch play off dokonca vyšiel bodovo úplne naprázdno.

Raycroft do Dallasu

Brankár Andrew Raycroft sa sťahuje z Vancouveru Canucks do Dallasu. Vedenie "hviezd" s ním podpísalo zmluvu na dva roky v hodnote 1,3 milióna dolárov.

Dvadsaťsedemročný ľavý krídelník Eric Nyström sa na tri roky upísal Minnesote Wild. Počas tohto obdobia zarobí útočník, ktorý v minulej sezóne v drese Calgary Flames zaznamenal v 82 zápasoch 19 bodov (11+8), celkovo 4,2 milióna dolárov. Mužstvo "divochov" naopak opúšťa John Scott, ktorý bude za milión dolárov najbližšiu sezónu pôsobiť v Chicagu.

Za bližšie neuvedenú sumu sa v budúcom ročníku v tíme Boston Bruins predstaví ľavý krídelník Jeremy Reich, ktorý naposledy hral za "ostrovanov" z New Yorku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kubina sa vracia do Tampy Bay