ITF Ritro Slovak Open - Rybáriková do štvrťfinále

SITA|30. okt 2008 o 19:33

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková už nedopadne na bratislavskom turnaji ITF Ritro Slovak Open (dotácia 100 000 USD + H, tvrdý povrch Premier Court pod zatiahnutou strechou) horšie ako vlani.

BRATISLAVA. Päťka tohto podujatia zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry nad litovskou kvalifikantkou Linou Stančiuteovou za 66 minút presvedčivo 6:3, 6:4.

„Súperka spočiatku hrala veľmi dobre a prekvapila ma kvalitou svojho podania, postupne však predsa len začala viac kaziť a prejavilo sa, že je až v tretej stovke rebríčka. Ona nemala čo stratiť a ja som bola rovnako ako na úvod proti Uzbečke Akgul Amanmuradovovej favoritkou, ale dokázala som sa s tým znova vyrovnať. Cítila som sa dnes trochu uvoľnenejšie ako v utorok, bolo to ľahšie,“ povedala víťazka tohtoročných turnajov ITF v ruskom Petrohrade-Vsevoložsku a gréckom Patrase M. Rybáriková.

Dvadsaťročná z Ratnoviec pochádzajúca piešťanská rodáčka si v piatkovom štvrťfinále nie pred 17.10 h zmeria sily so štvorkou „pavúka“ Giselou Dulkovou. Argentínčanka síce figuruje vo svetovom rebríčku WTA Tour o dve miesta vyššie (57., resp. 59. pozícia) a pri Dunaji vyradila obhajkyňu titulu, Nemku Tatjanu Malekovú vracajúcu sa do diania po nebezpečnej embólii, ale z ostatných 13 zápasov pred príchodom na medzinárodné majstrovstvá SR ťahala za kratší koniec v jedenástich, vrátane prehry 4:6, 0:6 práve s Rybárikovou v 1. kole na newyorských grandslamových US Open. Ak hostiteľka teraz potvrdí v Sibamac aréne Národného tenisového centra septembrový pomer síl spoza Atlantiku, dosiahne svoj jubilejný 50. jednotlivý singlový úspech v tejto sezóne aj so zarátaním Pohára federácie.

„Dulkovú som mohla v New Yorku zdolať aj 6:1, 6:0, ale za stavu 5:1 na mňa doľahla drobná kríza. Každý zápas jej iný. Sledovala som dnešný duel Argentínčanky s Malekovou, ktorá pre obhajovaie bodov z vlaňajška bola o čosi nervóznejšia. Dulková ma príjemne prekvapila celkovou agresivitou prejavu a kvalitou forhendu, ktorý máva o čosi slabší. Neviem, aké je pozadie jej negatívnej bilancie z ostatných týždňov - možno vyplynula z toho, že ide skôr o antukárku, ktorej sa v období sezóny na tvrdých povrchoch až tak nedarilo,“ uviedla M. Rybáriková.

Vlani medzi najlepšími ôsmimi na „Ritre“ Rybáriková odstúpila pre virózu z stavu 1:6, 0:1 proti Ukrajinke Oľge Savčukovej. Na ročníku 2006 krátko po vyliečení sa z únavovej zlomeniny priehlavku utrpela debakel od skúsenej Švajčiarky Emmanuelle Gagliardiovej.

Ladislavom Simonom vedená semifinalistka nedávneho turnaja WTA Tour v uzbeckom Taškente Rybáriková sa vďaka brejku na 5:3 v úvodnom dejstve a únikov na 2:1, 3:2 i 5:4 v druhej časti ujala v bilancii zo vzájomných súbojov s jedinou Litovčankou zahrnutou v počítačovom poradí vedenia 2:1. Pri premiérovom dueli vlani v apríli v talianskej Latine sa musela skloniť pred Stančiuteovej umením, vtedy však ešte figurovala len na 343. priečke v hodnotení. Dvadsaťdvaročnej rodáčke z Vilniusu patrila 269. priečka, momentálne figuruje na 264. pozícií. Ešte nikdy nebola ani len v druhej stovke (204. v októbri 2005) a stále platí, že majiteľke troch trofejí z úrovne ITF chýba skalp hráčky z hornej stovky.

Finalistka dvojhry dievčat z predvlaňajšieho Wimbledonu Rybáriková je poslednou hostiteľkou v bratislavskej singlovej či deblovej súťaži.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Magdaléna Rybáriková (5-SR) - Lina Stančiuteová (Lit.) 6:3, 6:4 za 66 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»ITF Ritro Slovak Open - Rybáriková do štvrťfinále