Dustin Poirier potvrdil súbojom s Nate Diazom. Ten odpovedá

Dustin Poirier.
Dustin Poirier. (Zdroj: MMAJunkie)

K zápasu Poirier vs Diaz sme zasa o krok bližšie.

LAS VEGAS. Už niekoľko týždňov sme svedkami výmeny názorov medzi hviezdami UFC Dustinom Pirierom a Nate Diazom, ktorí odštartovali polemiku o svojom vzájomnom zápase po prehre Poiriera v titulovom zápase s Charlesom Oliveirom.

K súboju, ktorý sa mal uskutočniť už v roku 2018 sme zdá sa zasa o krok bližšie, čo potvrdil v jednom z rozhovorov sám Poirier. Ten okrem iného prezradil, že súhlasil s dátumom, miestom konania duelu, aj váhovou kategóriou.

„Ešte som nepodpísal kontrakt, ale ak sa všetko doladí, idem do toho,“ komentoval Poirier, ktorý by sa mohol s Diazom stretnúť už v najbližších šiestich týždňoch.

„Bol by to naozaj súboj na poslednú chvíľu. Hovoril som o tom s mojou ženou, trénermi, ale hlavne som sa musel pozrieť do zrkadla a opýtať sa sám seba, či to chcem. Pozrel som sa do zrkadla a cítil som sa jednoducho dobre.“

Aj keď súboj chce taktiež aj protistrana, Nate Diaz sa na situáciu pozerá z iného uhla, keď sám vydal vyhlásenie ohľadom súboja s Poirierom.

„Práve som hovoril s UFC a pýtal sa, ako to vyzerá so zápasom s Dustinom. Chcem bojovať v najskoršom možnom čase, ale oni mi povedali, že Dustin je nanič a že tento zápas nechcú. Prepáč Dustin, si nanič. Dúfal ale že si to rozdáme, hneď ako to bude možné. Poďme na to!“

Z vyjadrenia Diaza nie je jasné, či šlo o oficiálne stanovisko UFC, ktoré sa už v minulosti vyjadrilo, že ak obaja bojovníci budú chcieť spolu zápasiť, tento súboj sa uskutoční. Pri takomto veľkom zápase je ale taktiež logické, že UFC bude chcieť počkať a duel poriadne vypromovať.

Každopádne obaja bojovníci verbálne súhlasili so vzájomným súbojom a ak sa naozaj všetky strany dohodnú, potencionálny súboj by sme mohli vidieť už v polovici februára, pričom sa hovorí o velterovej váhe. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Dustin Poirier potvrdil súbojom s Nate Diazom. Ten odpovedá