Draft má svoje vlastné pravidlá. Prečo nevyhral fínsky supertalent?

Zľava Kaapo Kakko, Jack Hughes, a Kirby Dach po prvom kole draftu NHL.
Zľava Kaapo Kakko, Jack Hughes, a Kirby Dach po prvom kole draftu NHL. (Autor: Jonathan Hayward SITA/AP)
Juraj Berzedi|23. jún 2019 o 08:38

Maxima Čajkoviča si vybrala Tampa Bay.

BRATISLAVA. Jack Hughes alebo Kappo Kakko? Posledné týždne či mesiace odborníci i fanúšikovia špekulovali, kto bude novou jednotkou vstupného draftu NHL.

Voľba padla podľa očakávania na 18-ročného Američana Hughesa, ktorý si na slávnostnej udalosti vo Vancouvri vymenil sako za dres New Jersey Devils s číslom devätnásť.

Na druhé miesto odsunul fínsky supertalent Kappa Kaaka, ktorého si vybral New York Rangers. Obaja mladíci hrali aj na nedávnom hokejovom šampionáte na Slovensku.

Kým Hughes zaznamenal v siedmich zápasoch len tri asistencie, Kakko sa stal so šiestimi gólmi a jednou asistenciou dôležitým článkom Fínov v ceste za zlatými medailami.

„Je teraz Kakko lepší? Áno, je najlepším hráčom vo svojom tíme. Hughes je utopený v kope hviezd z NHL,“ priznala v rozhovore pre SME americká novinárka Julie Robenhymerová.

Sú rozdielni ako jablká a pomaranče

Devils, ktoré malo právo prvého výberu, napriek tomu ukázalo na amerického centra, ktorý sa tento rok predstavil na majstrovstvách sveta troch vekových kategórií. Do 18 rokov, 20 rokov i na seniorskom šampionáte.

Na majstrovstvách sveta do 20 rokov si zahral vo finále práve proti Kakkovi, ktorý víťazným gólom na 3:2 rozhodol, že zlaté medaily poputujú do Fínska.

„Obaja sú rozdielni ako jablká a pomaranče. Vzrastom i spôsobom, akým hrajú. Tí dvaja sa stretli už viackrát na medzinárodných turnajoch a zaujímavé je, že Kakko z toho vyšiel vždy lepšie,“ skonštatovala Robenhymerová.

Momentálne má podľa mnohých odborníkov fínsky mladík lepšiu výkonnosť. Je vyzretejší, univerzálnejší a viac pripravený na mužský hokej.

„Kakko hrával medzi mužmi a ukázal, že už teraz je pripravený na NHL. Môže hrať na krídle, ale aj centra. Jeho fyzický fond je obrovský. Je veľký a silný,“ naznačil pre idnes.cz bývalý český hokejista Patrik Eliáš.

Draft má svoje vlastné pravidlá

Ako je možné, že sa napokon na najvyšší stupienok dostal Hughes?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draft má svoje vlastné pravidlá. Prečo nevyhral fínsky supertalent?