Cibulková dúfa, že sa z Paríža bude vracať s dobrým pocitom

SITA|20. máj 2009 o 15:26

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odcestuje vo štvrtok ráno do Paríža na Roland Garros po príprave, ktorú sama označila za najmenej intenzívnu v osobnej grandslamovej histórii.

PARÍŽ.

"Nebola perfektná, ba ani optimálna. Dvanásť dní som v podstate vôbec nič nerobila. S ostrým tréningom som začala až tento týždeň, len dnes som dobrala antibiotiká na zápal, ktorý mi našli. Nie je ľahké dostať sa teraz späť do toho. Chýbajú mi tri týždne, je to mínus. Navyše, nútene som povynechávala veľké turnaje v Ríme a Madride, nie som v potrebnom zápasovom rytme. Uvidíme, na čo to bude stačiť. Potrebujem aj trochu šťastia pri žrebe. Sú tam nenasadené možné súperky typu Marie Šarapovovej či povedzme Daniely Hantuchovej," upozornila 20. hráčka svetového rebríčka WTA Tour Dominika Cibulková po stredajšom viac ako 2-hodinovom tréningu v areáli Slovana so sparingom fedcupového reprezentačného družstva SR Michalom Mackom.

Práve po rekordne dlhom stretnutí Pohára federácie proti Francúzkam v Limoges (napokon 3:2 pre hostiteľky) sa Bratislavčanke obnovilo v Stuttgarte zranenie v ľavej časti slabín, ktoré utrpela v americkom Charlestone.

"Už sa teším na tenisový kolotoč, na to, ako si s babami v šatni poklebetíme. Mám za sebou ťažké obdobie. Psychika dostala zabrať a nazad hore pôjde len víťazstvami. Prehry ubíjajú. Rada by som v Paríži aspoň obhájila vlaňajšie tretie kolo, dôležité však bude najmä to, aby som sa opäť rozohrala a dostala do pohody. Potrebujem si obnoviť mentálnu silu. Takúto dlhú pauzu počas sezóny som ešte nezažila. Radšej som nesledovala tenis ani v televízii - zle by som to znášala. Už celá tá Amerika mi nevyšla tak, ako som si predstavovala, a v budúcnosti budem viac počúvať moje telo. Dosiaľ som si myslela, že keď sama sebe zakážem nejaké zranenie, tak nebudem zranená. Nepripúšťala som si, že sa takéto niečo môže stať. Už si veru trikrát rozmyslím, kde a či nastúpim," zhrnula svoju skúsenosť čerstvo 20-ročná Cibulková nútene pauzujúca od 29. apríla.

Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka prezradila, že na parížsku štvorhru žien je dohodnutá s Francúzkou Virginie Razzanovou a miešanú štvorhru absolvuje s Filipom Poláškom, ak si jej "spoluvládca" na slovenskom anketovom tenisovom tróne stihne dať do poriadku pravé zápästie.

"Vo Wimbledone zmením v debli partnerku: budem hrať so Janette Husárovou. Už teraz sa na to veľmi teším," predznamenala Cibulková a na záver povedala: "Paríž je mojím najobľúbenejším mestom. Práve tam som po prvý raz prešla grandslamovou kvalifikáciou i dvoma kolami hlavnej súťaže. Viažu sa mi k nemu pekné spomienky a dúfam, že aj tento rok budem odchádzať s dobrým pocitom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková dúfa, že sa z Paríža bude vracať s dobrým pocitom