Chelsea vyrovnala dva rekordy v sériách bez prehry

Hráč Chelsea Londýn Didier Drogba (vpravo) v súboji s Janom Vertonghenom z Tottenhamu Hotspur.
Hráč Chelsea Londýn Didier Drogba (vpravo) v súboji s Janom Vertonghenom z Tottenhamu Hotspur. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. dec 2014 o 12:26

Chelsea neprehrala v úvodných 14 zápasoch Premier League a dokopy v 23 stretnutiach.

LONDÝN. Futbalisti Chelsea sú v tejto sezóne vo výbornej forme, dominujú v Premier League a vyrovnali aj klubový rekord v počte súťažných zápasov bez prehry. Stredajším víťazstvom 3:0 nad Tottenhamom natiahli šnúru už na 23 stretnutí, čím súčasný tím Josého Mourinha napodobnil sériu predchodcov z rokov 2007 a 2009.

V tejto sezóne neprehrala Chelsea v 21 súťažných dueloch, zvyšné dva sú ešte z minulého ročníka. "Čelili sme dobrému tímu, hrali stabilne vzadu, strelili góly a zápas mali pod kontrolou," uviedol tréner José Mourinho.

Londýnsky tím vyťažil zo štrnástich zápasov 36 bodov za jedenásť víťazstiev a tri remízy. Druhýkrát v histórii po sezóne 1925/1926 neprehrala Chelsea v domácej súťaži v úvodných štrnástich dueloch.

Chelsea sa proti Tottenhamu darí. S Hotspur neprehrala na Stamford Bridge od roku 1990. Séria sa natiahla už na 28 stretnutí.

"História je jedna vec, nemysleli sme na ňu. Naším cieľom bolo získať tri body, čo sa nám nepodarilo. Na trávniku sme ukázali, že chceme dosiahnuť pozitívny výsledok, ale nepremenili sme naše šance. Domáci si vytvorili prvú možnosť a hneď skórovali. Tešili sa aj po druhej šanci. Nie som šťastný, som sklamaný z výsledku, keďže 0:3 je krutý rezultát," uviedol tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea vyrovnala dva rekordy v sériách bez prehry