Brankár Matej Tomek sa rozprával so zástupcami 19 klubov NHL

(Autor: Twitter)
SITA|16. jún 2015 o 09:51

Matej Tomek absolvoval kemp najväčších talentov sveta v Buffale. Potom na preddraftovom stretnutí NHL Draft Combine mali zástupcovia klubov NHL poslednú možnosť komunikovať s vytypovanými talentmi.

BRATISLAVA. Hokejový brankár Matej Tomek má za sebou preddraftové stretnutie NHL Draft Combine v Buffale. Na ňom mali zástupcovia klubov NHL poslednú možnosť komunikovať s vytypovanými talentmi.

Akciu organizuje NHL. Tomek sa jej zúčastnil ako prvý brankár zo Slovenska. V Buffale sa tiež predstavil košický obranca Erik Černák.

Tomek má za sebou úspešnú sezónu v drese tímu NAHL Topeka RoadRunners. A má šancu byť draftovaný v niektorom z prvých kôl výberu nováčikov NHL.

Aj takéto zákroky predvádzal Matej Tomek v minulej sezóne.

"Bol som týždeň v Buffale, kde všetci hráči podstúpili fyzické testovania na suchu. V ďalšie dni sme mali pohovory s tímami NHL a kompletné lekárske prehliadky," uviedol Tomek na facebookovom profile manažérskej agentúry AA Sport.

"Bola to výborná príležitosť pre tímy spoznať jednotlivých hráčov po osobnostnej, ale aj po fyzickej či zdravotnej stránke. Jednoducho, nazbierali si veľa podstatných informácií o nás," pokračoval.

"Absolvoval som celkovo devätnásť pohovorov. Tímy z NHL sa obyčajne pýtali na rodinu, na môj pohľad na minulú sezónu. A kládli rôzne iné otázky, chceli zistiť, ako hráč bezprostredne zareaguje."

Osemnásťročný Bratislavčan zotrval aj po kempe v zámorí. V Severnej Dakote sa na suchu i na ľade pripravuje na novú sezónu. V ročníku 2015/2016 bude chytať v tamojšom univerzitnom tíme.

"Doťahujem rôzne detaily, aby bolo na jeseň všetko pripravené, keď sem prídem. Obyčajne máme ráno tréning na suchu, potom nejaké vybavovačky a popoludní sme na ľade," dodal Tomek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Matej Tomek sa rozprával so zástupcami 19 klubov NHL