Satoranský aj napriek zraneniu nechýba v nominácii Česka na EuroBasket

Tomáš Satoranský.
Tomáš Satoranský. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. sep 2022 o 18:58

Česko pôjde na ME v basketbale aj so svojím lídrom.

PRAHA. Český basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský nechýba v 12-člennej nominácii Česka na EuroBasket 2022.

Tridsaťročný rozohrávač si poranil členok v zápase s Nemeckom. Jeho zdravotnému stavu sa venoval aj špecialista priamo z Washingtonu, kde strávil Satoranský väčšinu kariéry NBA. 

Otázkou aj naďalej ostáva, ako zle je na tom jeho členok a akú minutáž zvládne v náročných zápasoch stráviť na palubovke.

„Jeho stav sa zlepšuje, aj keď doba rekonvalescencie bola veľmi krátka. Nakoniec sa to Tomáš po zvážení všetkých okolností a rizík rozhodol vyskúšať a všetci budeme dúfať, že mu členok vydrží," povedal tréner českého tímu Ronen Ginzburg pred médiami.

Kouč Česka ešte nevie, či si päťnásobný najlepší český basketbalista zahrá v úvodnom dueli na turnaji. Už v piatok 2. septembra nastúpia na zápas v pražskej O2 Arene proti Poľsku.

„Neviem ešte, či bude pripravený nastúpiť do všetkých zápasov. Viac uvidíme na dnešnom tréningu, ako sa bude cítiť a či zvládne nastúpiť už zajtra proti Poľsku. V každom prípade si vážim jeho úsilie, ktoré vynaložil do toho, aby sa zapojil späť do tímu.”

Do finálnej nominácie sa nevošli Palyza, Půlpán a Vyoral, ktorý opustil tím už počas víkendu.

„S vybranou dvanástkou som spokojný. O niečo menej som spokojný s prípravou, kde nám v zápasoch chýbalo množstvo hráčov. Nakoniec ich však máme späť," doplnil tréner Ginzburg.

Nominácia Česka na EuroBasket 2022

Patrik Auda, Ondrěj Balvín, Jaromír Bohačík, Vojtěch Hruban, David Jelínek, Vít Krejčí, Martin Kříž, Tomáš Kyzlink, Martin Peterka, Tomáš Satoranský, Ondrej Sěhnal, Ján Veselý

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Satoranský aj napriek zraneniu nechýba v nominácii Česka na EuroBasket