Ludanice vyzvú nováčika. Hostia v lige neprehrali takmer deväť mesiacov

Peter Popelka|3. aug 2023 o 12:41

Predposledný tím minulej sezóny privíta Nitrianske Hrnčiarovce.

Ludanice si v uplynulom ročníku poradili s obhajcami trofeje z Čeľadíc a naposledy zdolali aj mužstvo jari, keď v 1. kole Slovnaft Cupu šokujúco vyradili Topoľčany. Posilnený OFK v úvode jesene vyzve nováčika VI. ligy Stred, ktorý na jar neprehral ani jeden zápas a víťazne bude chcieť vstúpiť aj do novej súťaže.

Začíname v nedeľu o 17.00 h, pozývajú Peter Januška z Ludaníc a Richard Miškovič z Nitrianskych Hrnčiaroviec.

Januška: Ciele máme vyššie než len záchranu v súťaži

V 1. kole Slovnaft Cupu ste vyradili Topoľčany, ako sa vám tento kúsok podaril?

Bol to náročný zápas, hostia boli favoritom, no dokázali sme eliminovať ich silné stránky a predovšetkým sme ich nepúšťali do zakončenia. Nám sa v prvom polčase podarilo skórovať, zápas sme aj napriek vylúčeniu zvládli a postúpili ďalej.

Naposledy ste obliekali práve dres „žochárov“. Prečo ste sa v lete rozhodli vrátiť do Ludaníc?
Konkurencia v kádri Topoľčian sa v tejto sezóne zvýšila, s čím narastajú nároky aj na tréningový proces, čo by pri mojom pracovnom vyťažení bolo veľkým limitom. Ludanice pôsobia v rovnakej súťaži, tak rozhodnutie zmeniť pôsobisko netrvalo dlho, prostredie naviac poznám z majstrovskej sezóny 2016/17.

Váš najbližší súper z Nitrianskych Hrnčiaroviec v lige neprehral už takmer deväť mesiacov, trúfate si na ukončenie tejto série?

Mám rád výzvy a v každom zápase chcem byť úspešný, tak prečo nie aj v tomto prípade. Súper bude mať nepochybne svoju kvalitu, no tú máme aj my, čo budeme chcieť v nedeľu dokázať.

OFK sa na jar tesne zachránil v súťaži, aké sú jeho ciele v budúcom ročníku?

Ciele po nováčikovskej sezóne sú nepochybne vyššie ako len záchrana, myslím si, že pokojné vody stredu tabuľky by mali byť reálne dosiahnuteľné. Samotný priebeh ukáže, do akej miery budeme konkurencieschopní.

Ako hodnotíte letnú prípravu mužstva?

Do tímu som sa pripojil týždeň pred pohárovým zápasom, tak ju neviem objektívne zhodnotiť. Väčšina hráčov v tíme pôsobila už v minulej sezóne, tak bude len o nás nových, ako sa na ihrisku zladíme a či prinesieme to, čo sa od nás očakáva.

Miškovič: Verím, že môžeme hrať o vrchol tabuľky

Naposledy ste obliekali dres Bešeňova, prečo ste sa v zime rozhodli práve pre Nitrianske Hrnčiarovce?
Po návrate zo zahraničia som váhal, či budem pokračovať s futbalom. Oslovili ma však chlapci, ktorých poznám ešte z akadémie v Nitre, a to mi rozhodnutie uľahčilo, za čo som veľmi rád.

Čakali by ste pred úvodom jari, že váš tím neprehrá ani raz?

Toto nečakal asi nikto, keďže sme hrali proti kvalitným mužstvám. Ale ak ideme do každého zápasu na 100 percent, je nás ťažké poraziť.

Ako hodnotíte letnú prípravu mužstva?

Tréner Urbanič nás nešetril, čo je počas prípravy dôležité. Myslím si, že sme dobre pripravení.

Ludanice naposledy v pohári Slovnaft Cup vyradili Topoľčany. Poznáte svojho najbližšieho súpera?

Ludanice nepoznám, ale k postupu im gratulujem.

Aké sú ciele vášho klubu v novej súťaži?
Naším cieľom je hrať atraktívny futbal, ktorý bude baviť každého, kto si príde pozrieť naše zápasy. Verím, že máme mužstvo, s ktorým môžeme hrať o vrchol tabuľky, ale keďže nemám skúsenosti s touto ligou, nechám sa prekvapiť.

FOTO: Peter Faltys; Jozef Fehér.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: