Jesenný trón i wellness so saunou a vírivkou. Obrodený Prečín vládne severozápadu

V Partizánskom líder (na foto v zelenom) uspel jasným rozdielom 4:0.
V Partizánskom líder (na foto v zelenom) uspel jasným rozdielom 4:0. (Autor: FK Tempo Partizánske)
Peter Popelka|23. feb 2024 o 20:23

V závere uplynulej dekády Prečín dvakrát finišoval predposledný, aktuálne však zimuje na čele dnešnej piatej ligy. Aj vďaka tomu, že ovládol posledných päť kôl jesene (ako jediný tím v súťaži). Dosiahne klub z obce s 1 500 obyvateľmi na postup do krajských majstrovstiev?

Žiaden iný tím V. ligy Severozápad HUMMEL nevyhral posledných päť kôl jesene. Začiatok cesty na vrchol tabuľky však ľahký nebol.

„Štart do sezóny nám však rozhodne nevyšiel podľa očakávaní,“ pripomína brankár polovičných majstrov Fabián Čiernik. V Brvništi Prečín inkasoval dva góly v poslednej desaťminútovke. V priebehu ďalších dvoch mesiacov vonku vyhral iba raz.

„Hrali sme aj na pôde kvalitných súperov, kde remíza bola dobrým výsledkom. Podstatné bolo, že sme neprehrávali,“ hovorí Čiernik. Jeho tím v posledných ôsmich kolách jari nazbieral iba dve víťazstvá. Jesenný trón je podľa neho do veľkej miery zásluhou tréningovej morálky a fyzickej pripravenosti. Vrátili sa tiež hráči, ktorí na jar chýbali pre zranenia.

„Vedel som, že v Prečíne funguje všetko od vedenia cez trénera až po kabínu,“ spomína 21-ročný gólman na svoj príchod do klubu. „Niekoľko stretnutí som zaň odchytal ešte ako hráč Považskej Bystrice, keďže v tom čase bol našou farmou.“

Považskej Bystrici dokonca pomohol k zisku majstrovského titulu a postupu do II. ligy. Dres menil kvôli štúdiu v Bratislave, päť tréningov za týždeň by časovo nezvládal.

„Kvalita však rozhodne nechýba ani našej súťaži. Mnohí futbalisti majú ligové skúsenosti, u nás je to Slančík a Novisedlák, no veľa chalanov hrávalo aj za ligové dorasty,“ dodáva Čiernik.

Náročnosti súťaže si je dobre vedomý aj lodivod Filip Hedera.

„Po prehre v derby úvodného kola s Brvnišťom som vôbec nečakal, že do zimy prehráme už len jeden zápas,“ priznal v nedávnom rozhovore.

„Do zápasového rytmu sme sa dostávali postupne. Myslím, že pomohla najmä herná disciplína v obrane. Vpredu nás potiahli skúsení hráči, ku ktorým sa pridali aj mladší. Dôležité góly sme dávali zo štandardiek, na ktorých pracujeme v tréningovom procese,“ teší sa 42-ročný kormidelník.

Skloňuje sa v kabíne aj postup?

„Uvidíme, ako na tom hráči budú zdravotne,“ odpovedá Hedera opatrne.

„Pre mňa sú najväčšími ašpirantmi na postup Piešťany, Domaniža, Myjava B a Vrbové. My v Prečíne ideme svojou cestou, sám som zvedavý, čo ukážeme na jar, ale predtým nás čaká poctivá zimná príprava,“ nemá veľké oči tréner jesenných šampiónov. Zamerať sa podľa vlastných slov chce najmä na zlepšenie taktickej stránky a pozičnej hry, v ktorej má mužstvo rezervy.

Čo mu pomohlo na čelo tabuľky?

„Najdôležitejšie bolo doplnenie kádra hráčmi a zabezpečenie mužstva po materiálnej stránke. Každoročne absolvujeme sústredenie, spustili sme wellness so saunou a vírivkou,“ prekvapuje Hedera a dodáva:

„Chcel by som poďakovať obci Prečín, všetkým sponzorom a ľuďom, ktorí nás podporujú.“

Bude jeho tím od leta opäť štvrtoligový?

JESENNÍ STRELCI PREČÍNA
12 – Jakub Valient, 6 – Fabián Slančík, 4 – Jakub Hybben, 3 – Tibor Pavlík, 1 – Juraj Herco, Peter Gažo, Gabriel Kostelanský, Kristián Masaryk, Peter Blaško, Michal Vrábel, Andrej Valient, Michal Jurkech.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: