Galantské „El Clásico“ čaká štvrtoligová premiéra. Naposledy naň prišlo osemsto divákov

Peter Popelka|13. aug 2024 o 20:45

Atraktívne derby sa do ligovej súťaže vracia po piatich rokoch.

Šoporňa svoj prvý ročník v regionálnych majstrovstvách začala prehrou 0:5 v Bolerázi, v druhom kole si však poradila s ďalším novicom z Piešťan. Aktuálne pred sebou má anglický týždeň, ktorý odštartuje na pôde úhlavného rivala z Paty. Legendárne derby je povestné aj druholigovými návštevami – ich posledné meranie síl v roku 2019 sledovalo 800 divákov, Futbalnet si dokonca pamätá i tisícku.

Pata Šoporňu hostí už v stredu od 18.00 h. Na šláger pozývajú domáci Andrej Pekár a hosť Andrej Hubinák.

Pekár: Kontumačná prehra nás iba posunula ďalej

Nový ročník ste začali kontumačnou prehrou - prečo ste víťazný duel prehrali za zeleným stolom?

Po istých nedorozumeniach sme začali kontumačnou prehrou, no nemyslím si, že by nás to nejako ovplyvnilo, ten zápas nás iba posunul ďalej a motivoval nás, aby sme získali ďalšie tri body.

V jednom z najočakávanejších súbojov jesene privítate nováčika zo Šoporne, ktorý naposledy skolil Piešťany. Videli ste v minulej sezóne nejaké zápasy ŠK, viete, čím sa jeho hráči presadzujú?

Osobne som zápasy ŠK nevidel, ale ideme bojovať za Patu a budeme sa snažiť získať tri body. Tréner Herák nás veľmi dobre pripravil, pre hráčov i fanúšikov Paty budú tieto derby vždy špecifické.

Sledujete aj výkony znovuzrodeného FC Nitra, ktorý sa nedávno vrátil do štvrtej ligy? Ako spomínate na pôsobenie pod Zoborom?

Áno, sledujem, prešiel som tam celou akadémiou až po A-tím, sú to veľmi pekné spomienky a len dúfam, že Nitra sa raz vráti tam, kam má.

Ako hodnotíte uplynulý ročník vo štvrtej lige? Čo by ste vyzdvihli a kde naopak vidíte rezervy?

Viac sa nám darilo v jarnej časti sezóny, kde sme skončili na peknom treťom mieste, takže vieme, od čoho sa máme odraziť.

Hubinák: Rok a pol som strávil v áčku Šale

Ako hodnotíte letnú prípravu? Nastali v kádri nováčika majstrovstiev regiónu nejaké zmeny?

Príprava bola krátka, na niektorých tréningoch a prípravných zápasoch nás bolo pomenej kvôli dovolenkám. Zmien nastalo veľmi málo, ale na to sme boli pripravení, vedenie klubu totiž chcelo, aby hrali tí, čo postup vybojovali.

Prvé body ste získali v súboji s ďalším novicom z Piešťan. O čo ste sa opierali v tomto víťaznom súboji?

Výhra nad Piešťanmi bola pre nás veľmi dôležitá, pretože sme sa chceli dostať na víťaznú vlnu po prehre v Boleráze. Od začiatku týždňa sme sa nastavovali tak, aby sme zápas úspešne zvládli. Opierali sme sa hlavne o tímovosť, bojovnosť a vzadu sme chceli hrať na nulu, pretože gól dáme skoro vždy a to sa nám aj podarilo.

Čoskoro sa po dlhšej prestávke opäť stretnete v derby s Patou, ktoré je povestné veľmi vysokou návštevnosťou. V tejto obci ste v žiackom veku dokonca hrávali. Aké sú vaše pocity pred týmto atraktívnym súbojom?

Toto derby budem hrať po prvýkrát už v stredu a veľmi sa naň teším. Už len to, že v Pate som s futbalom ako malý chlapec začínal, mi dodáva akúsi motiváciu. Osobne si myslím, že to bude veľmi napínavý a bojovný zápas, takže diváci sa budú mať na čo pozerať.

V pohári Slovnaft Cup si váš tím zahral proti šalianskemu Duslu, čo vravíte na stretnutie s treťoligistom?

Zápas so Šaľou bol veľmi zaujímavý hlavne pre mňa, pretože som si zahral proti bývalým spoluhráčom a kamarátom, no teraz som ich chcel poraziť. Zápas bol vyrovnaný takmer do konca, až pár minút pred záverom stretnutia Šaľa rozhodla. Pre nás ako tím to bolo hlavne porovnanie s treťoligovým tímom a presvedčili sme sa, že keď hráme jeden za druhého, tak na to máme. Duslo však má kvalitný tím a potrestalo každú našu malú chybičku.

Dres Šale ste v uplynulej sezóne sám obliekali, prečo ste sa na jar rozhodli pre Šoporňu?

Áno, v Šali som hral dlho a dalo mi to veľa skúseností. Po roku a pol strávenom v A-mužstve tam už pre mňa nebolo miesto a chcelo to zmenu. Mal som veľa ponúk, no najviac ma zaujala práve Šoporňa, pretože v tom období nás porazila v prípravnom zápase. Nebol som si týmto prestupom istý, pretože ja som sa ozval im a ešte k tomu som bol aj zranený. Tréner a chlapci ma prijali medzi seba, ešte v príprave som sa uzdravil, získal miesto v základe a nakoniec sa ukázalo, že to bol veľmi vydarený prestup.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: