Zahral si aj so Škriniarom

Šéfredaktor|28. feb 2019 o 09:50

Šarišské Michaľany ohlásili príchod zaujímavej akvizície.

 

Treťoligový káder mužstva dospelých OŠFK Šarišské Michaľany pod vedením trénera Ondreja Desiatnika doplní  mesiac pred začiatkom jarnej časti súťažného ročníka aj bývalý slovenský reprezentant do 19 rokov Vladimír Pyda.  

 Presne pred šiestimi rokmi vo februári roku 2013 nominoval Vlada tréner reprezentačnej devätnástky Milan Malatinský na prípravný dvojzápas proti Turecku, ktorý sa odohral v tureckej Antalyi. V jednom z týchto meraní síl Vlado nastúpil a pripísal si tak na svoje futbalové konto jeden reprezentačný štart. Jeho spoluhráčmi boli vtedy aj súčasní reprezentanti Slovenska Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca) a Martin Chrien (CD Santa Clara).

 

Vladimír Pyda (ročník 1995, výška 175 cm, váha 70 kg) pochádza zo známej futbalovej rodiny z Čirča, kde s futbalom začínal pomerne neskoro až ako 14-ročný. V piatoligovom futbalovom tíme v rodnej obci hrajú v súčasnosti aj jeho bratia Maroš a Milan, ako aj bratranec Michal. Ďalší z bratrancov Martin háji momentálne farby Malého Lipníka a Tomáš oblieka dres Demjaty.

V roku 2012 a na jar 2013 pôsobil v Lipanoch a od septembra 2013 hosťoval v druholigovom Bardejove. Počas pôsobenia v Partizáne nastupoval v zostave aj s už terajšími spoluhráčmi Vladimírom Stašom a Miroslavom Hanuščákom. V roku 2016 si zahral vo Svidníku (rezerva Bardejova) aj s našim Pavlom Cicmanom.

 

Vladimír Pyda: "Hoci som Slovensko reprezentoval iba raz, mám z tohto zrazu veľmi dobrý dojem, nakoľko som si mohol v jednom tíme zahrať s takými hráčmi ako sú Škriniar, Valjent, Chrien... Považujem to dodnes za môj najväčší futbalový úspech. Pozitívom v mojom futbalovom raste bola aj prvá dorastenecká liga v Bardejove ako aj štarty v druhej lige dospelých za Bardejov. Do nominácie U 20 Slovenska som sa následne už nedostal, nakoľko podmienkou výberu bola prvoligová príslušnosť a ja som bol v tom čase hráčom "iba" druholigového Bardejova.”

 

Nová akvizícia priznala, že predseda futbalového klubu zo Šarišských Michalian Peter Dugas ho kontaktoval už v minulosti, no keďže pracoval v cudzine, jeho ponuku vtedy odmietol s tým, že keď sa situácia zmení, ozve sa. “Pretože si pracovné povinnosti plním už na Slovensku zavolal som, či je ešte o mňa v Šarišských Michaľanoch záujem. Stanovisko predsedu bolo jednoznačné: povedal mi, že samozrejme. V Čirči sa hrá piata liga a ja som chcel ešte vyskúšať či mám futbalovo naviac. Som preto rád, že som prišiel do Šarišských Michalian, ktoré sú v tabuľke tretej ligy vysoko a majú veľmi zaujímavý káder, v ktorom som stretol aj mojich bývalých spoluhráčov z Bardejova a Svidníka. Nastúpil som za nový klub už v prípravnom stretnutí v Starej Ľubovni v druhom polčase. Zapojil som sa tiež do tréningového procesu a budem sa snažiť stále zlepšovať, aby som pomohol chlapcom ku kvalitným výkonom a peknej hre."

Pripravil: Attila Mikloško

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: