Hlavné menu

Odplašiť obdobie neúrody

Šéfredaktor|4. mar 2017 o 01:00

Určite hráči ani tréneri Tatrana Prešov nepredpokladali, že štart do jarnej časti najvyššej súťaže bude taký mizerný. Zelenobieli si proti svojej vôli „upevnili“ poslednú priečku v pelotóne, lebo z dvoch meraní síl, ktoré absolvovali, nielenže nebodovali, ale nestrelili ani gól. Práve koncovka je momentálne najväčšia slabina Šarišanov, ale táto skutočnosť nie je vonkoncom nová ani prekvapivá. Aj  v začiatkoch ročníka si na nej východniari neraz vylámali zuby.

Aj preto tréner Miroslav Jantek stále hľadá možnosti, ako zvýšiť údernosť herného prejavu a obzerá sa po vhodných typoch, ktoré by oživili ofenzívu. Z toho dôvodu Prešovčania v tomto týždni angažovali aj šikovného Trebuňáka z FC VSS Košice, ktorý bol v zimnej príprave na skusoch, ale po pár dňoch sa vrátil domov. Pritom ani sám nevedel, či bude o jeho služby záujem alebo nie. Hotoval sa pokračovať v materskom klube, ale predsa len prišlo ďalšie kolo pytačiek a kolektív Tatrana sa rozrástol o nového hráča.

Konkurenciu do ofenzívy treba, aby nováčik medzi elitou začal dávať góly. Skóre z predošlých vystúpení 0:7 hovorí za všetky komentáre. To si uvedomuje aj Erik Streňo, jeden z aktérov, ktorí boli pri prehrách so Slovanom a v Dunajskej Strede. „Na takú porážku, akú sme utŕžili naposledy na Žitnom ostrove, sa ťažko zabúda,“ poznamenal tento borec, ktorému sme postupne nadhodili skutočnosť, že Prešov v prvom i druhom jarnom zápase lepšie zvládol úsek hry do prestávky. „Možno to bolo tým, že sme boli asi viac koncentrovaní v prvom polčase. Podstatné však bolo, že nedávame góly, pričom hlavne proti belasým sme na to mali možnosti. Keby sme viedli my, ľahšie by sa nám potom hralo. Je to celkom iné, ako keď mužstvo prehráva. Napríklad proti DAC sme za pár minút po zmene strán dostali trio góly a bolo po zápase. Tak sa hrať nedá, je to potom omnoho náročné,“ riekol hráč, ktorý sa síce vpredu snažil, ale ako proti Bratislavčanom, tak i proti Dunajskostredčanom vyšiel tiež naprázdno. „Mal som aj ja nejaké náznaky možností, ale tiež som to nezvládol ideálne.“

Aj comeback Rolinca naznačuje, že kouč nemá dôvod na spokojnosť s odvedenou hrou v útočnej fáze. Kým slovanisti veľa toho neukázali a Prešov im bol vyrovnaným súperom, tím DAC našich zjavne zvalcoval. „Súper hral veľmi dobre, vytváral si šance, podchvíľou do našej šestnástky lietali centre, naši defenzívni hráči mali dosť práce a veľa zachránil aj Jožko Talian. Kým domáci sa vytiahli, my sme sa neprezentovali kvalitným výkonom.“ Tatran navyše dopláca aj na absenciu hráčov, jednak má dlhodobých maródov a okrem toho treba rátať aj s vykartičkovanými borcami. „Chýba nám kvalita, preto čakáme na návrat zranených hráčov. Pre mladých chlapcov zápasy sú síce veľkou školou, ale na druhej strane môžeme byť radi, že sa Myjava odhlásila zo súťaže, lebo ktovie, ako by to potom bolo. Na psychike to nepridáva, pokiaľ pribúdajú prehry a nepribúdajú nami strelené góly,“ pripomenul E. Streňo, ktorý v prvom zápase v tomto roku sa činil a spolupráca s Kubusom klapala, ale v D. Strede už mal iné úlohy, kde bol  podhrotovým hráčom. „Mne je jedno, kde hrám, Kubo Rolinc je silnejší chrbtom k bráne, ja potrebujem loptu do behu, som rýchlostný hráč.“  Ktovie, akú taktiku tréner určí na najbližší zápas s Trenčínom znovu v akože domácom  prostredí v NTC v Poprade. Do tretice bude všetko dobré? „Sme nažhavení, konečne chceme dať gól a vyhrať. Naposledy však Trenčania odohrali dobrý zápas na Slovane, kde síce prehrali, ale zaknihovali tri góly. Chceme urobiť maximum, aby sme boli úspešní tentoraz my,“ vyslovil želanie E. Streňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: