Športovo-tehnická komisia

Úradná správa ŠTK č. 25 zo dňa 09.03.2023

9. mar 2023 o 00:00

ŠTK žiada všetky FK, aby zodpovedne sledovali uznesenia v ISSF a prípadné nezrovnalosti riešili so správcom súťaže.

ŠTK žiada všetky FK, aby si skontrolovali schválene zmeny v ISSF systéme. Prípadné nezrovnalosti je potrebné riešiť so správcom súťaží.

ŠTK upozorňuje FK, že pri striedavom štarte v kategórii mládeže podľa platného znenia SP čl.28 (8), hráč klubu vyššej úrovne súťaže nesmie štartovať za klub nižšej úrovne súťaže, ak za klub vyššej úrovne súťaže odohral v jednotlivej časti súťaže (jesennej, jarnej) viac ako polovicu hracieho času (SP čl. 28/1). V prípade porušenia uvedeného článku je takýto štart považovaný za neoprávnený štart hráča (SP čl. 52) a voči FK budú vyvodené príslušné sankcie podľa SP a DP.

ŠTK upozorňuje FK, že za B-družstvo môžu štartovať hráči, ktorí za A-družstvo v tej istej vekovej kategórií neštartovali vo viac ako polovici MFS pre jednu časť súťažného ročníka a traja hráči z A-družstva klubu bez obmedzenia vo vzťahu k počtu odohratých stretnutí. Za štart v stretnutí sa považuje akýkoľvek časový úsek stretnutia (SP čl. 47/2).

8. liga Sever - vzhľadom na odstúpenie mužstva Omšenia tesne pred začiatkom jarnej časti súťaže, STK umožňuje klubom po vzájomnej dohode prostredníctvom ISSF podanie žiadosti o presun jednotlivých zápasov na povodne hracie dni klubov s mužstvom Omšenia (aktuálne voľne termíny ) bez poplatku v termíne do 15.03.2023.

ŠTK sa v plnej miere ohradzuje voči jednostrannej a zavádzajúcej kritike sekretára ObFZ Trenčín p. Vaňa, prezentovanej na VV ObFZ Trenčín dňa 21.02.2023 a uverejnenej na web stránke ObFZ Trenčín v Zápisnici z uvedeného VV v mesiaci Február. Komisia ŠTK v plnej miere vždy a za každých okolností participuje pri organizácii turnajov (ako aj všetkých ostatných súťaží) pod hlavičkou ObFZ Trenčín, pokiaľ to umožňuje časový rámec turnajov a s tým súvisiace pracovné ako aj súkromné vyťaženie jednotlivých členov ŠTK (kde všetci, rovnako ako aj väčšina VV a ostatných činovníkov ObFZ TN pracujú v rámci zväzu vo svojom voľnom čase a na dobrovoľníckej báze). Nie je preto vždy možné nájsť časový priestor aby sa každého jedného turnaja vždy zúčastnil člen komisie priamo osobne. Pokiaľ však predsa ku takejto situácii dôjde, tak ObFZ TN disponuje v rámci svojich štruktúr členmi (i platenými), ktorí sú plnohodnotne schopní pokryť aktivity zväzu svojou prítomnosťou. Komisia ŠTK považuje za neakceptovateľné, že na jednej strane sekretár ObFZ Trenčín p. Vaňo kritizuje činnosť ŠTK avšak sám nevidí napr. dôvod komisiu kontaktovať pre prípravu propozícií turnajov alebo diskusiu o zložení účastníkov jednotlivých turnajov (čo je primárnou úlohou ŠTK ako riadiaceho orgánu súťaží organizovaných pod hlavičkou ObFZ TN). Komisia preto považuje uverejnené tvrdenie za jednostranné, klamlivé a poškodzujúce dobré meno komisie ŠTK a všetkých jej členov.

TFK Opatová, ŠTK súhlasí s odohraním domácich MFS v prípade nespôsobilej HP na Mestskom futbalovom štadióne na Sihoti v Trenčíne s prihliadnutím na SP čl. 53/1. 54/2.

7. liga HUMMEL – dospelí: 16. kolo, TJ Družstevník Očkov – TFK 1939 Záblatie, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v sobotu 11.03.2023 o 14:30 hodine na štadióne OK Častkovce-ÚT.

7. liga HUMMEL – dospelí: 17. kolo, FK Kľúčové – TJ SPP Veľké Bierovce-Opatovce, ŠTK súhlasí s odohraním MFS o 14:00 hodine na Mestskom futbalovom štadióne na Sihoti v Trenčíne.

7. liga HUMMEL: 17. kolo, TFK 1939 Záblatie – OŠK Bošáca, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS na HP Areál This is my sen academy na Ostrove.

7. liga HUMMEL: 17. kolo, TJ Slovan Dolná Súča - TJ Slovan Trenčianska Turná, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS o 10:00 hodine na Mestskom futbalovom štadióne na Sihoti v Trenčíne.

8. liga - Sever: 16. kolo, TJ Družstevník Veľká Hradná – TJ Družstevník Mníchova Lehota, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v pondelok 01.05.2023 o 16:00 hodine.

8. liga - Sever: 16. kolo, TJ Štart Svinná – OŠK Soblahov, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v nedeľu 23.04.2023 o 16:30 hodine

8. liga - Sever: TJ Žihlavník Omšenie, ŠTK berie na vedomie odhlásenie mužstva zo súťaže. ŠTK na základe SP čl. 12/2 anuluje všetky výsledky družstva v súťaži a zároveň pre porušenie SP a RS odstupuje na DK s návrhom pokuty 600€ v zmysle RS čl. 21/h.

6. LD: OŠK Slovan Beckov, ŠTK súhlasí s odohraním domácich MFS v nedeľu 2,5 hodiny pred UHČ dospelých.

6. LD: 4. kolo, FK Horná Súča – TJ Iskra Moravské Lieskové, ŠTK súhlasí s výmenou poradia zápasov. MFS 4. kola sa odohrá na HP v Moravskom Lieskovom. MFS 17. kola sa odohrá o 13:30 hodine na HP v Hornej Súči.

4. LŽ - Sever: 16. kolo, TJ Družstevník Veľká Hradná – OŠK Trenčianske Stankovce, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v utorok 11.04.2023 o 16:30 hodine.

4. LŽ - Sever: 16. kolo, FK Melčice-Lieskové – FKS Nemšová, ŠTK na základe vzájomnej dohody súhlasí s odohraním MFS v stredu 05.04.2023 o 17:00 hodine.

4. LŽ - Sever: 14. kolo, TJ Štart Svinná – FK Melčice-Lieskové, ŠTK súhlasí s odohraním MFS v sobotu 08.04.2023 o 13:00 hodine.


Denis Poruban

predseda Športovo-technickej komisie ObFZ Trenčín

Najbližšie zasadnutie ŠTK sa uskutoční vo štvrtok 16.03.2023

Súvisiaci obsah