Ďalšia mamička na kurtoch? Bývalá svetová jednotka chce hrať už na Australian Open

Naomi Osaková.
Naomi Osaková. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. sep 2023 o 11:37

Posledný zápas hrala v septembri 2022.

NEW YORK. Japonská tenistka Naomi Osaková plánuje, že sa po materskej prestávke predstaví na januárovom Australian Open.

Štvornásobná grandslamová víťazka naposledy odohrala súťažný zápas vlani v septembri, keď sa predstavila na turnaji v Tokiu. V júli porodila svoje prvé dieťa - dcéru Shai.

Dvadsaťpäťročná Osaková médiám počas US Open priznala, že jej tenis už veľmi chýbal a "opäť sa v nej rozhorel oheň".

"Sledovala som zápasy a želala som si, aby som mohla hrať tiež. Teraz som v tejto situácii a som za to vďačná. Svoju dcérku veľmi ľúbim, ale opäť vo mne horí ten oheň," povedala Osaková podľa AFP.

V interview pre ESPN potvrdila, že chce na začiatku budúceho roka štartovať v Melbourne. Australian Open v minulosti dvakrát vyhrala (2019, 2021), ďalšie dva grandslamové tituly získala na US Open (2018 a 2020).

Pri svojom návrate na kurty plánuje nabitý program, aby čo najskôr získala stratenú hernú prax: "Rozhodne budem hrať oveľa viac turnajov ako v minulosti. Neviem, na akej úrovni sa vrátim, preto chcem toho odohrať čo najviac," vyhlásila Japonka, ktorá bola pred štyrmi rokmi 25 týždňov na čele svetového rebríčka WTA.

Naomi Osaková a Michael Phelps počas fóra o mentálnom zdraví.
Naomi Osaková a Michael Phelps počas fóra o mentálnom zdraví. (Autor: TASR/AP)

Osaková sa zo súťažnej scény stiahla prvýkrát už v roku 2021 po psychických problémoch na Roland Garros, kde nechcela komunikovať s novinármi.

O mentálnom zdraví hovorila spoločne s plaveckou legendou Michaelom Phelpsom aj na stredajšej panelovej diskusii na US Open.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ďalšia mamička na kurtoch? Bývalá svetová jednotka chce hrať už na Australian Open